Chętnie biorą Singi
Studio Cafe, właściciel sieci sklepów firmowych i kawiarni Coffee Singidunum pozyskuje nowych partnerów franczyzowych. Pod koniec 2006 roku franczyzobiorca przejął zarządzanie lokalem w Piasecznie (dotąd kawiarnia należała do właścicieli sieci), inny biorca licencji otworzył w grudniu lokal w centrum Warszawy. To jednak nie koniec. Jak zapowiada właściciel sieci, wkrótce licząca trzy lokale sieć powiększy się o 5 nowych punktów franczyzowych.

- W pierwszych miesiącach roku powstanie kolejny lokal w Warszawie. Podpisaliśmy też list intencyjny z franczyzobiorcą w Legnicy. Partner poprowadzi kawiarnię zlokalizowaną w centrum handlowym, które otworzy się w marcu – wylicza Jasmin Soljanin, właściciel sieci Coffee Singidunum. – Oprócz tego powstaną sklepo-kawiarnie w Bydgoszczy i we Wrocławiu. Rozmawiamy też o uruchomieniu kawiarni w Holandii – mówi.
Otwarcie sklepu-kawiarni to inwestycja ok. 150-200 tys. zł (łącznie z wyposażeniem w urządzenia gastronomiczne, aranżacją wnętrz, itp.). Wstępna opłata franczyzowa wynosi 30 tys. zł. Spółka nie będzie pobierać opłat miesięcznych, ale franczyzobiorca zobowiązuje się również do zatowarowania punktu tylko i wyłącznie w kawę Singi.
(aw)

ZOBACZ W KATALOGU




























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
W trakcie wieloletniej stagnacji w obszarze stricte ofert franczyzowych na polskim rynku franczyzowym w segmencie gastronomicznym, postanowiliśmy dokładnie zrewidować naszą ofertę.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Sieć Xtreme Fitness Gyms rozwija nowy model ekspansji. Oprócz lokali komercyjnych interesują ją również grunty pod budowę własnych obiektów. Spółka pozyskała też nowego inwestora.
Emotka – sieć edukacyjna oferująca zajęcia dla dzieci – rozwija się w modelu franczyzowym i poszukuje nowych partnerów. Firma specjalizuje się w programach uczących dzieci radzenia sobie z emocjami i budowania relacji społecznych.
Agencja Wirtualna to koncept franczyzowy, który pozwala rozpocząć własną działalność w marketingu internetowym bez doświadczenia i dużych inwestycji.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali