Presto w katalogu franczyz i systemów partnerskich

Firma Presto, działająca od 1997 roku, posiada obecnie 4 placówki franczyzowe. Poszukuje również nowych franczyzobiorców.
Osoby zainteresowane otwarciem pizzerii Presto muszą dysponować kwotą ok. 150-200 tys. zł. Wszystkie opłaty są negocjowane indywidualnie. Kształtują się one w zależności od kwoty inwestycji i lokalizacji restauracji. Koszt opłaty wstępnej to ok. 6 tys. zł. Comiesięczne opłaty bieżące wynoszą ok. 2 tys. zł. Dodatkowo pobierane są opłaty na fundusz marketingowy. Nie są one stałe, ale uzależnione od wielkości wydatków franczyzobiorcy.
W zależności od wielkość lokalu, koszty jego remontu kształtują się w granicach 50-80 tys. zł. Idealna wielkość restauracji Presto to 100-200 m2. Ważna jest atrakcyjna lokalizacja punktu – np. w pobliżu instytucji i ciągów komunikacyjnych.
Franczyzobiorca musi pokryć z własnych środków przynajmniej połowę inwestycji. Pozostała część może być finansowana z kredytu lub poprzez leasing. Przyszły franczyzobiorca Presto nie musi posiadać doświadczenia w prowadzeniu działalności gastronomicznej, ale jest ono pożądane. Firma przygotowała gamę szkoleń, która umożliwi rozpoczęcie działalności osobom, które nie miały do czynienia z tego typu działalnością.
Franczyzodawca oferuje bezpłatne obowiązkowe szkolenia dla franczyzobiorcy i jego pracowników. Szacowany przez przedstawicieli sieci okres zwrotu z inwestycji to ok. 3 lata.
(agaka)

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Większość naszych lokali osiąga rentowność już po pierwszym miesiącu funkcjonowania – zapewnia Robert Chmielewski z Sushi Bistro.
Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
– Zaczynaliśmy od kilku małych sklepów w okolicach Tarnogrodu – mówią Jan i Patryk Łebko, ojciec i syn, którzy wspólnie prowadzą rodzinny biznes w modelu Powered by Kramp.
– Mali gracze bez wsparcia znikają z rynku – mówi Wojciech Sypień, dyrektor franczyzy Carrefour Polska.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali