Nowe pizzerie, mobile przyczepy i restauracje
W ciągu dwóch najbliższych tygodni powstanie około 12 nowych punktów sieci Da Grasso. Pizzerie otwarte zostaną przez franczyzobiorców m.in. w Krośnie, Warszawie, Rzeszowie, Iławie, Gdyni i Wałbrzychu. W każdej będzie można zamówię firmową pizzę oraz sałatki i skrzydełka. Klienci będą mogli posiłki zjeść na miejscu, jak i zamówić na wynos.
Obecnie na terenie całej Polski działa już 116 pizzerii sieci. Do lipca uruchomione mają zostać 34 lokale, a ich łączna liczba przekroczy 150.
W lokalach sieci wprowadzany jest nowy wystrój. Do istniejących już wnętrz w „pozytywie”, czyli jasnych i symetrycznych, dołączą wnętrza w „negatywie”. Mają być utrzymane w ciemniejszych barwach, ale będą przytulne, a dominującą tkaniną na obiciach siedzisk będzie plusz.
Jedna z pizzerii sieci Da Grasso
Firma szykuje się także do wprowadzenia projektu mobilnych przyczep Da Grasso. Mają zadebiutować latem w nadmorskich miejscowościach. W przyczepie będzie można kupić pizzę, a wokół stać będzie duży, około 120 metrowy, ogródek. Po sezonie letnim przyczepy oferować będą pizzę w miejscowościach górskich.
Kolejną nowością sieci będą restauracje pod szyldem Da Grasso. Pierwsza powstanie w Łodzi, będzie działać całą dobę. Obok pizzerii, będzie w niej także bar i sala klubowa. Restauracja otworzy swe podwoje na przełomie czerwca i lipca. Projekt nowych lokali rozwijany będzie także na zasadach franczyzy.
(bog)PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Końcówka roku obfituje w nowe otwarcia w wielu sieciach franczyzowych. Przegląd tygodnia 9-16 grudnia.
Da Grasso to największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce. Obecnie działa blisko 190 pizzerii, a już wkrótce dołączą kolejne lokalizacje.
Da Grasso rozpycha się w stolicy, Empik świętuje 75-lecie, a właściciel Circle K zdradza swoje plany. Przegląd tygodnia 21-28 października.
Targi Franczyza tuż tuż. Wśród licznych wystawców, obecnych 19-21 października w Pałacu Kultury i Nauki, najliczniej reprezentowaną branżą – jak co rok – będzie gastronomia.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...