Polskie restauracje na giełdzie
PolRest, właściciel 18 lokali (restauracji regionalnych typu premium i sieci restauracji Rooster serwujących dania kuchni amerykańskiej), opublikował już prospekt emisyjny. Zaprezentowano również plany na najbliższą przyszłość.
Do końca 2009 roku operator restauracji chce rozbudować sieć do 45 lokali (19 w segmencie premium, pozostałe w segmencie casual dining). Strategia PolRestu zakłada rozwój poprzez wynajem lokali w atrakcyjnych lokalizacjach (m.in. na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie) oraz przejęcia innych firm.
Istniejąca od 1998 roku spółka działała najpierw jako Korporacja Krakowska, od 2002 roku jako Gastropol, a od 2006 roku jako PolRest. W 2002 roku spółka kupiła udziały w krakowskiej firmie Dom Restauracyjny i stała się właścicielem lokalu, w której potem uruchomiła pierwszą restaurację Rooster. W 2003 r. rozpoczęła prowadzenie 5 lokali w segmencie premium w Krakowie i w Zakopanem. Na koniec 2006 roku prowadziła 18 restauracji – po siedem w każdym z segmentów. Ponadto PolRest prowadzi restaurację oraz kawiarnię w kompleksie rekreacyjnym Aqua Park Zakopane (basen geotermalny).
(aw)

ZOBACZ W KATALOGU




















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Iwona Korneluk 15 lat temu otworzyła swój pierwszy sklep pod szyldem Moodo. Jak jej się współpracuje z marką?
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Przedsiębiorcy zbyt nisko wyceniają produkty i usługi ze strachu przed utratą klienta. Tymczasem mądrze skalkulowana cena nie tylko przynosi zyski, lecz także pomaga w budowaniu prestiżu marki.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali