60 do końca roku
Wałbrzych, Mińsk Mazowiecki, Stalowa Wola, Muszyna - to kolejne miasta, w których w ostatnich tygodniach pojawiły się pizzerie Biesiadowo. Niebawem otwarty zostanie punkt w Piasecznie, a jeszcze w lutym operator sieci planuje podpisać dwie umowy z franczyzobiorcami z Warszawy.
Jak mówi Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex, operatora sieci Biesiadowo i Crazy Piramid Pizza, sukces sieci opiera się na konkurencyjnych cenach i atrakcyjnych warunkach otwarcia nowego lokalu.
- Zapewniamy pomoc oraz pełne wsparcie w podczas otwierania lokalu i w dalszych etapach prowadzenia działalności - mówi Goduński. - Franczyzobiorca może liczyć na darmowe szkolenia personelu. Prowadzimy własną hurtownię zaopatrzenia pizzerii, co umożliwia partnerom zatowarowanie po stosunkowo niskich cenach.
Przyszły franczyzobiorca powinien dysponować lokalem o powierzchni przynajmniej 70 m2. Kwota inwestycji wynosi około 40 tys. zł, a miesięczna opłata franczyzowa 1 tys. zł.
- Do końca roku planujemy otworzyć 60 lokali - mówi Wojciech Goduński. - Biorąc pod uwagę duże zainteresowanie franczyzobiorców naszymi systemami, mogę śmiało powiedzieć, że kryzys w gastronomii już minął.
Jeszcze w lutym otwarte zostaną dwa pierwsze lokale marki Crazy Pizza, którą operator Biesiadowa pozyskał pod koniec ubiegłego roku.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
To, że poszedłeś pracować na etat, nie oznacza, że całe życie tak musi być. Kup listopadowy numer "Własny Biznes FRANCHISING", odważ się i zmień swoje życie zawodowe.
– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału Kopalnia Sukcesu.
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...