Pierwsze Stopiątki już otwarte
Do tej pory powstały dwa lokale własne i dwa franczyzowe sieci. W najbliższym czasie planowane są kolejne otwarcia – przygotowywana jest nowa lokalizacja na Śląsku, remont przechodzi lokal w świętokrzyskim Staszowie. Właściciele Stopiątki chcą oprzeć rozwój sieci na franczyzie.
- Mamy świadomość, że obecnie powstaje bardzo dużo gastronomicznych sieci franczyzowych – przyznaje Marcin Ciesielski, twórca i właściciel sieci. - Dlatego od pierwszych partnerów, którzy w tym roku przystąpią do sieci, nie pobieramy opłaty wstępnej.
Z założenia pizzerie spod znaku Stopiątki mają pojawiać się raczej w mniejszych miejscowościach, niż dużych miastach. Właściciele chcą trafiać na rynki, na których sektor gastronomiczny nie jest zbyt nasycony.
- W gastronomii jest duże pole do popisu – mówi Marcin Ciesielski. - Nowe lokale otwierane w mniejszych miejscowościach mają tę zaletę, że budzą ciekawość lokalnej społeczności. Zwłaszcza, jeśli to jest pizzeria oferująca menu na każdą kieszeń. Dzięki temu nasze lokale często odwiedza młodzież.
Zdaniem Marcina Ciesielskiego wraz z końcem zimy nadchodzi najlepszy moment na otwieranie lokali gastronomicznych. Wtedy warto sfinalizować sprawy związane z remontowaniem placówki i rekrutacją pracowników. Nadejście wiosennych miesięcy przekłada się na wzmożony ruch w punktach gastronomicznych, bo ludzie chętniej jedzą poza domem.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Zostaw etat, postaw na siebie! Nowy numer „Własny Biznes FRANCHISING” to konkretne pomysły na biznes, sprawdzone modele franczyzowe i inspirujące historie przedsiębiorców.
Coraz więcej franczyzobiorców Stopiątki po dwóch latach współpracy otwiera kolejną pizzerię. Ile trzeba mieć pieniędzy na inwestycję w lokal marki?
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Marcowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Dowiedz się, w którą franczyzę zainwestować, jak zarabiać w internecie oraz jakie biznesy chętnie otwierają kobiety. Bilet na Targi Franczyza gratis!
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Solarium nie tylko dla opalenizny – coraz więcej klientów szuka w nim poprawy nastroju i zastrzyku witaminy D. Paradaise Studio Solarium rusza z franczyzą.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali