Efekt Domino’s
Domino's Pizza powróciła do Polski ponad trzy miesiące temu po dziewięciu latach nieobecności na naszym rynku. Pierwsza placówka powstała na warszawskim Mokotowie przy ulicy Bukowińskiej. Wysoki obrót w ciągu pierwszych trzech miesięcy działalności świadczy o tym, że lokal cieszy się popularnością w okolicy. Druga pizzeria pojawiła się przy al. Jana Pawła II. Otwarcia kolejnych lokali Domino’s Pizza planowane są na warszawskim Ursynowie i Mokotowie.
- Kolejna, trzecia pizzeria jest już prawie gotowa, a wkrótce rozpoczną się prace nad czwartym lokalem. Jest mi również miło poinformować, że nasz pierwszy lokal przy ul. Bukowińskiej niedawno otrzymał ocenę pięciu gwiazdek, przyznaną przez naszego międzynarodowego franczyzodawcę – mówi Peter Shaw, dyrektor zarządzający DP Poland PLC, firmy rozwijającej sieć w Polsce.
Właścicielem licencji masterfranczyzowej Domino's Pizza na Polskę jest DP Polska SA. Plan rozwoju sieci przewiduje otwarcie w Warszawie 12 pizzerii do końca 2011 roku i kolejnych 15 do końca roku 2012. Dalsze plany, na skalę krajową, które nie wykluczają rozwoju przez franczyzę, przewidują otwarcie łącznie 65 lokali do końca 2014 roku.
W ramach sieci działa ponad 9,3 tys. punktów zlokalizowanych na ponad 65 rynkach, z czego blisko 2 tys. to punkty franczyzowe. Domino's Pizza dostarcza dziennie milion sztuk pizzy na całym świecie. W ofercie Domino’s Pizza, oprócz pizzy, znaleźć można również dodatki, takie jak skrzydełka z kurczaka, serowe paluszki chlebowe, sałatki, desery i zimne napoje. Klienci mogą również sami skomponować i zamówić pizzę według własnego pomysłu. Zamówienia można składać zarówno telefonicznie, przez internet lub bezpośrednio w lokalu.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
Kiedy krajowy rynek robi się za mały, franczyza może być kluczem do międzynarodowego sukcesu. Dowiedz się, jak rozwinąć biznes poza granicami Polski.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...