Wook na bis w Poznaniu

To już dziewiąty lokal sieci Wook. Poprzedni powstał przed dwoma miesiącami – również w Poznaniu, przy ul. Fredry. Nowa restauracja od 30 lipca działa natomiast w centrum handlowym Stary Browar, w sąsiedztwie należącej do tej samej grupy kapitałowej restauracji Sphinx.
- Pierwszy poznański lokal został bardzo pozytywnie przyjęty przez mieszkańców miasta, o czym świadczy jego rosnąca popularność. W Starym Browarze chcemy trafić z naszą ofertą do tych klientów, którzy nie mają czasu na wizytę w restauracji, a jednocześnie chętnie skosztowaliby oryginalnych dań, przygotowanych przez azjatyckich kucharzy – mówi Mariola Krawiec-Rzeszotek, prezes zarządu Sfinks Polska.
Nowy Wook zajmuje 156 m2 wraz z zapleczem i częścią konsumpcyjną. Klienci mają do dyspozycji blisko siedemdziesiąt miejsc przy stolikach oraz w lożach. W lokalu można zjeść potrawy kuchni azjatyckiej przygotowane przez chińskich kucharzy. Przy zachowaniu tradycyjnych smaków kuchni Wooka, model obsługi klienta został dostosowany do charakterystyki miejsca i wielkości lokalu. W odróżnieniu od restauracji Wook przy ul. Fredry, w Starym Browarze nie ma obsługi kelnerskiej, a większość dań jest gotowa do odebrania przez klienta w ciągu kilku minut od złożenia zamówienia. Dania serwowane są w charakterystycznych, kartonowych pudełeczkach umożliwiających zabranie posiłku także na wynos. W związku z otwarciem nowy Wook wprowadził promocyjną ofertę cenową, w ramach której wszystkie dania można kupić za 4,95 zł.
Oprócz lokali Wook, Sfinks Polska ma w swoim portfolio 113 restauracji z segmentu casual dining, należących do sieci Sphinx oraz Chłopskie Jadło. Notowana na giełdzie papierowych wartościowych spółka kontrolowana jest przez Sylwestra Cacka. Inwestor jest też udziałowcem m.in. odzieżowego Redana, jednak ostatnio pozbył się znacznego pakietu akcji spółki, by zasilić kapitałem swój gastronomiczny biznes. Przeprowadził też kolejną emisję akcji Sfinksa, dzięki której pozyskał ponad 40 mln zł. Pieniądze te mają być wykorzystane do spłaty zadłużenia spółki wobec banków, a także na rozwój wszystkich konceptów spółki.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU





















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Franczyza to coś więcej niż dostęp do produktów i technologii. To gotowy system, który naprawdę wspiera, a przy okazji pozwala realizować się razem, jako rodzina – mówią Barbara i Mikołaj Pawłowscy, właściciele czterech sklepów Stokrotka w województwie lubelskim.
Franczyza Akademii Pamięci to model edukacyjny z kursami technik pamięciowych dla seniorów, dorosłych i młodzieży. Zajęcia odbywają się online lub w salach wynajmowanych na godziny. Inwestycja może zwrócić się już po semestrze.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali