Piramida we franczyzie
Piramida Steakhouse oferuje umowy franczyzowe już od roku. Pierwsza z nich wejdzie w życie 17 sierpnia tego roku, kiedy to swoje drzwi dla klientów otworzy lokal w kieleckiej Galerii Echo. Lokal ma powierzchnię 100 m2, na której są przygotowane miejsca dla 50 gości. Do tej pory Piramida Steakhouse oferowała swoje usługi w czterech placówkach własnych we Wrocławiu, Opolu i Bielsku-Białej. Kolejne otwarcia punktów franczyzowych są w trakcie przygotowań.
- Dwa lokale planujemy otworzyć do końca roku, chcemy też, aby dwa kolejne wystartowały wiosną – mówi Artur Żółtowski, właściciel sieci. - Zainteresowanie naszą ofertą franczyzową jest naprawdę spore. Wpływ na to mają bardzo dobre warunki licencyjne naszej sieci oraz smaczna kuchnia arabska, która zdobywa coraz więcej sympatyków w Polsce.
Sieć Piramida Steakhouse od kilku miesięcy przechodzi zmiany rebrandingowe, przez które odświeżono również menu restauracji. Potencjalny franczyzobiorca, chcąc przystąpić do współpracy z Piramida Steakhouse, musi dysponować lokalem o powierzchni co najmniej 100 m2. Koszt inwestycji to min. 350 tys. zł z czego co najmniej 50 proc. to wkład własny przedsiębiorcy. Pobierana jest również opłata wstępna w wysokości 35 tys. a miesięczny koszt licencji to 5 proc. obrotu.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Restauracja z kuchnią gruzińską
/04.12.2025
W tym roku Chinkalnia otworzyła trzy restauracje w Polsce, a jeszcze w grudniu uruchomi lokal na śródziemnomorskiej wyspie.
Japońska kuchnia to nie tylko sushi. W lokalach Doskoi zjemy wiele tradycyjnych dań z Kraju Kwitnącej Wiśni, a przy okazji znajdziemy pomysł na biznes.
Sieć pizzerii Gruby Benek otworzyła nowy lokal na bydgoskich Jachcicach. Pierwszy dzień działalności przyniósł duże zainteresowanie klientów i jeden z najlepszych wyników otwarcia w historii marki.
KawoWiniarnia to nowy franczyzowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Czy ma szansę na sukces?
Sfinks Polska notuje wzrost rentowności w III kwartale 2025 r., mimo spadku przychodów jednostkowych. To efekt konsekwentnego przechodzenia na franczyzę.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Handel pod presją kosztów
/10.12.2025
Sieć Chorten przekroczyła już 3000 sklepów partnerskich, a tempo dołączania nowych punktów wciąż rośnie. Co o tym decyduje?
Mariusz Mietelski po latach pracy w gastronomii zdecydował się wejść we współpracę z siecią Żabka. Jak ocenia z perspektywy czasu swoją decyzję?
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Karolina Chmiel w trzy miesiące otworzyła pięć placówek VeloBanku. Co ją skusiło w tej franczyzie?
Sport to zdrowie. A czy zajęcia sportowe dla dzieci to dobry sposób na biznes? Franczyzodawca Akademii Młodych Sportowców przekonuje, że tak.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali