Piramida we franczyzie
Piramida Steakhouse oferuje umowy franczyzowe już od roku. Pierwsza z nich wejdzie w życie 17 sierpnia tego roku, kiedy to swoje drzwi dla klientów otworzy lokal w kieleckiej Galerii Echo. Lokal ma powierzchnię 100 m2, na której są przygotowane miejsca dla 50 gości. Do tej pory Piramida Steakhouse oferowała swoje usługi w czterech placówkach własnych we Wrocławiu, Opolu i Bielsku-Białej. Kolejne otwarcia punktów franczyzowych są w trakcie przygotowań.
- Dwa lokale planujemy otworzyć do końca roku, chcemy też, aby dwa kolejne wystartowały wiosną – mówi Artur Żółtowski, właściciel sieci. - Zainteresowanie naszą ofertą franczyzową jest naprawdę spore. Wpływ na to mają bardzo dobre warunki licencyjne naszej sieci oraz smaczna kuchnia arabska, która zdobywa coraz więcej sympatyków w Polsce.
Sieć Piramida Steakhouse od kilku miesięcy przechodzi zmiany rebrandingowe, przez które odświeżono również menu restauracji. Potencjalny franczyzobiorca, chcąc przystąpić do współpracy z Piramida Steakhouse, musi dysponować lokalem o powierzchni co najmniej 100 m2. Koszt inwestycji to min. 350 tys. zł z czego co najmniej 50 proc. to wkład własny przedsiębiorcy. Pobierana jest również opłata wstępna w wysokości 35 tys. a miesięczny koszt licencji to 5 proc. obrotu.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Anna Bachowska przez długie lata pracowała w korporacji. Od kilku lat czerpie satysfakcję z biznesu, dzięki któremu zarabia pieniądze i ma czas dla rodziny.
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Franczyza Kodano Optyk rozwija się w Polsce w imponującym tempie, otwierając drzwi do biznesu optycznego osobom z różnych środowisk zawodowych.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Alior Bank wprowadził program dofinansowania otwarć placówek partnerskich. Przedsiębiorcy, którym brakuje kapitału na start, mogą pozyskać nawet 40 tys. zł.
W majowym numerze „Własny Biznes FRANCHISING” odkrywamy m.in. tajniki sukcesu w biznesie motoryzacyjnym, finansach, a także opisujemy biznesy, w które chętnie inwestują młode mamy. Dowiedź się, ile płaci się za franczyzę i jak wygląda zarządzanie bez szefa.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali