Ciastko na deszczowy dzień

Tomasz Deker, założyciel firmy, praktykował m.in w ośrodku szkoleniowym dla cukierników Profesional w Poznaniu, gdzie ukończył kurs rzeźby w czekoladzie w stylu angielskim oraz nowoczesnej dekoracji. Szkolił się także w Belgijskiej Akademii czekolady Barry Callebaut w Wieze oraz w szkole Lenotre koło Paryża.
Poniedziałek
22.08.2011
Popyt na słodycze rośnie, gdy za oknem pada - twierdzą przedstawiciele cukierni T.Deker. Firma chce więc wykorzystać jesienną aurę i otworzyć cztery nowe placówki.
 

Cukiernie T.Deker skupiają dziś trzy jednostki własne, siedem franczyzowych oraz 10 partnerskich. W najbliższym roku sieć ma się powiększyć o cztery nowe punkty. T.Deker poszukuje partnerów w Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Wrocławiu, a także za granicą. Nowy zakład, do którego firma przeniosła niedawno produkcję, stwarza większe możliwości rozwoju i poszerzenia oferty.

Podstawowe wymagania sieci wobec przedsiębiorców chcących podjąć współpracę to: lokal użytkowy o powierzchni min. 40 m2 oraz odpowiedni kapitał. Inwestycję w całości musi sfinansować biorca licencji, a minimalna jej wysokość to 150 tys. zł. Własne zaplecze lokalowe jest olbrzymim wsparciem przy otwieraniu własnej cukierni. Atutem jest również doświadczenie biznesowe, które weryfikuje marzeniaZ o szybkim sukcesie w nowym rejonie dystrybucji.

Franczyzodawca zapewnia pełne wsparcie w zakresie doradztwa prawnego oraz negocjacji umów z najemcami. W pakiecie franczyzowym zostają przekazane także materiały i procedury obowiązujące franczyzobiorców sieci T.Deker.

- Z naszych obserwacji wynika, że pogoda wpływa na konsumpcje słodyczy. Widać to po rosnącej liczbie gości, którzy odwiedzają nasze cukiernie w deszczowe dni - tłumaczy Agnieszka Buniek, współwłaścicielka T.Deker Patissier & Chocolatier s.c. - Kolejnym czynnikiem pozytywnie wpływającym na popyt na słodkości, są zmiany upodobań konsumenta i sposób korzystania z centrów handlowych, gdzie klienci coraz chętniej spędzają wolny czas z rodziną przy kawie i ciastku.

(boa)


Bolesław Adamiec
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022