Nie tylko pizza
Na zdjęciu Beata Bednarek – Zielińska, właścicielka sieci Solo Pizza.
Solo Pizza działa na rynku od 15 lat, jednakże dopiero od trzech i pół roku oferuje współpracę na zasadzie franczyzy. Obecnie w sieci Solo jest 10 pizzerii: cztery własne i sześć franczyzowych. Pierwsza pizzeria została otwarta na ulicy Piotrkowskiej, w centrum wieczornej rozrywki Łodzian. Wszystkie własne placówki sieci mieszczą się w Łodzi, gdzie działają również dwie pizzerie franczyzowe. Pozostałe cztery lokale znajdują się w Piotrkowie Trybunalskim, Płocku, Bytomiu oraz w Niechorzu.
W lokalach Solo Pizza, oprócz pizzy, dostępnych jest blisko 50 rodzajów gotowych sałatek. Od dwóch lat można także samemu je komponować z ponad 30 składników i 10 sosów. Najnowszy produkt w menu sieci – SoloTilla, umożliwia klientom zawinięcie wybranej sałatki w tortillę.
– Każdy z naszych Klientów może skomponować swoją sałatkę, a następnie zawinąć ja w tortillę zwaną SoloTillą – mówi Anna Owczarek, kierownik ds. PR i marketingu sieci Solo Pizza. – Podstawą jest tortilla, którą klient może wypełnić miksem sałat, warzywami, mięsem, nabiałem, rybą oraz posypką i sosem.
Oprócz wprowadzania nowych produktów, Solo Pizza zaczęła otwierać swoje placówki w galeriach handlowych w strefie food court. W szczególności firmę interesują galerie znajdujące się na terenie miast liczących powyżej 100 tys. mieszkańców. W Solo Pizzę trzeba zainwestować 150-200 tyś. zł. Idealny lokal ma ok. 70 m2
- Do końca roku chcemy otworzyć nowy lokal własny, zaś w przyszłym dwa franczyzowe – zapowiada Anna Owczarek. - Łącznie w fazie planowania są trzy nowe punkty. Aktualnie poszukujemy partnerów m.in. z Pomorza, Mazowsza i Dolnego Śląska.
Franczyzobiorcy otrzymują dostęp do know-how, wsparcie ze strony personelu franczyzodawcy, stałą pomoc koordynatora podczas przygotowań do otwarcia lokalu oraz przez cały okres współpracy.
- Od potencjalnych franczyzobiorców nie wymagamy doświadczenia w branży gastronomicznej, a jedynie zaangażowania i determinacji do osiągnięcia sukcesu we własnej firmie – zachęca Beata Bednarek – Zielińska, właściciel sieci Solo Pizza.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Sushi Bistro stawia na rozwój modelu take away
/29.10.2025
Sushi Bistro wprowadza zmiany w menu i chwali się wzrostami sprzedaży.
Tibesti2Go otwiera pizzerie nawet w kilkutysięcznych miejscowościach. Jak dołączyć do sieci?
Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Stawiam na Mrówkę
/28.10.2025
Po powrocie z USA Adrian Luźny stanął przed wyborem – praca na etacie w korporacji czy własny biznes. Wybrał współpracę z PSB Mrówka i dziś prowadzi dwa sklepy w Poddębicach i Łęczycy, pokazując, że przemyślana strategia i wsparcie sieci mogą przynieść realny sukces w handlu detalicznym.
Rozmowy, negocjacje, nagrody i nawet… para młoda. Targi Franczyza 2025 w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie udowodniły, że biznes i dobre relacje idą tu w parze.
Żabka świętuje kolejny przełom – otwarcie 12 000. sklepu w Polsce. Firma zapowiada dalszą ekspansję – do 2028 roku chce otwierać nawet 1300 sklepów rocznie.
Podpisanie umowy franczyzy to jeden z najważniejszych momentów w drodze do własnego biznesu. Ale zanim to zrobisz, warto wiedzieć, gdzie w umowie szukać tzw. zielonych flag, a które zapisy powinny zapalić ostrzegawczą lampkę.
Masz lokal i głowę do biznesu? Drogerie Natura dadzą Ci resztę: silną markę, zatowarowanie i wsparcie. Możesz zarabiać od pierwszego dnia.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali