Nie tylko pizza

Na zdjęciu Beata Bednarek – Zielińska, właścicielka sieci Solo Pizza.
Solo Pizza działa na rynku od 15 lat, jednakże dopiero od trzech i pół roku oferuje współpracę na zasadzie franczyzy. Obecnie w sieci Solo jest 10 pizzerii: cztery własne i sześć franczyzowych. Pierwsza pizzeria została otwarta na ulicy Piotrkowskiej, w centrum wieczornej rozrywki Łodzian. Wszystkie własne placówki sieci mieszczą się w Łodzi, gdzie działają również dwie pizzerie franczyzowe. Pozostałe cztery lokale znajdują się w Piotrkowie Trybunalskim, Płocku, Bytomiu oraz w Niechorzu.
W lokalach Solo Pizza, oprócz pizzy, dostępnych jest blisko 50 rodzajów gotowych sałatek. Od dwóch lat można także samemu je komponować z ponad 30 składników i 10 sosów. Najnowszy produkt w menu sieci – SoloTilla, umożliwia klientom zawinięcie wybranej sałatki w tortillę.
– Każdy z naszych Klientów może skomponować swoją sałatkę, a następnie zawinąć ja w tortillę zwaną SoloTillą – mówi Anna Owczarek, kierownik ds. PR i marketingu sieci Solo Pizza. – Podstawą jest tortilla, którą klient może wypełnić miksem sałat, warzywami, mięsem, nabiałem, rybą oraz posypką i sosem.
Oprócz wprowadzania nowych produktów, Solo Pizza zaczęła otwierać swoje placówki w galeriach handlowych w strefie food court. W szczególności firmę interesują galerie znajdujące się na terenie miast liczących powyżej 100 tys. mieszkańców. W Solo Pizzę trzeba zainwestować 150-200 tyś. zł. Idealny lokal ma ok. 70 m2
- Do końca roku chcemy otworzyć nowy lokal własny, zaś w przyszłym dwa franczyzowe – zapowiada Anna Owczarek. - Łącznie w fazie planowania są trzy nowe punkty. Aktualnie poszukujemy partnerów m.in. z Pomorza, Mazowsza i Dolnego Śląska.
Franczyzobiorcy otrzymują dostęp do know-how, wsparcie ze strony personelu franczyzodawcy, stałą pomoc koordynatora podczas przygotowań do otwarcia lokalu oraz przez cały okres współpracy.
- Od potencjalnych franczyzobiorców nie wymagamy doświadczenia w branży gastronomicznej, a jedynie zaangażowania i determinacji do osiągnięcia sukcesu we własnej firmie – zachęca Beata Bednarek – Zielińska, właściciel sieci Solo Pizza.
(boa)

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Do 60 tys. zł na otwarcie placówki partnerskiej – Alior Bank kontynuuje wsparcie dla przedsiębiorców.
Franczyzodawca Fit+ postawił na ambitne tempo – co miesiąc chce podpisywać co najmniej jedną nową umowę franczyzową. Jak dotąd skutecznie realizuje założony plan.
29-30 maja w Warszawie odbędzie się XI Konferencja BEST FRANCHISE. Eksperci ocenią wpływ zmian geopolitycznych, gospodarki i technologii na przyszłość biznesu.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali