Sałatki lądują w stolicy

Przewidywana kwota inwestycji potrzebna do otwarcia własnego punktu salad story to 250 tys. zł.
Sobota
29.10.2011
Salad Story otwiera bar na lotnisku Chopina. To osiemnasta restauracja w Polsce, a ósma w Warszawie.
 

- Restauracja wzbogaca naszą sieć o nowe rozwiązanie technologiczne. Została zaprojektowana jako wolnostojąca wyspa sprzedażowa, która zajmuje jedynie 21 m2 powierzchni. Znajduje się w części pasażerskiej w strefie AB i jest dostępna jedynie dla tych pasażerów, którzy przejdą kontrolę bezpieczeństwa. W ofercie lokalu klienci znajdą pełną ofertę świeżych sałatek, kremowych zup oraz warzywnych tart – mówi Katarzyna Czarnecka z Salad Story.

Przewidywana kwota inwestycji potrzebna do otwarcia własnego punktu salad story to 250 tys. zł. Opłata wstępna wynosi 30 tys. zł, a kandydat na franczyzobiorcę musi dysponować lokalem gastronomicznym w centrum handlowy o powierzchni przynajmniej 40 m2, jeśli jest on zlokalizowany w food court’cie. Oddzielne pomieszczenie z własnymi stolikami musi mieć powyżej 80 m2.

Na koniec 2010 roku na polskim rynku gastronomicznym działało 55 lokali franczyzowych oferujących ekologiczne potrawy. Wartość rynku zdrowej żywności nad Wisłą szacowana jest na 50 mln zł, a zdaniem ekspertów do końca dekady może wzrosnąć nawet 10-krotnie.

(gum)


Grzegorz Morawski
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022