Przy trasach szybkiego ruchu największą popularnością cieszą się duże kanapki: Bigburger z podwójnym kotletem oraz wielki Grandburger. Centra handlowe obfitują natomiast w sprzedaż hot-dogów francuskich, mniejszych hamburgerów i zapiekanek.
Czwartek
29.03.2012
Mr Hamburger testuje nowy wystrój w barach własnych, aby potem wdrożyć go do lokali franczyzowych.
 

Sieci fast foodowe spieszą się, by zdążyć otworzyć jak najwięcej placówek przed Euro 2012 i je najlepiej przygotować. Impreza tej rangi z pewnością przyciągnie wielu głodnych kibiców. Sieć barów Mr Hamburger jest na etapie wprowadzania do menu nowych pozycji oraz odświeżania strony wizualnej. Całkowicie zmieniona zostanie kolorystyka lokali z niebieskich stolików i żółtych ścian na kolor mebli venge (bardzo ciemne drewno - przyp. red.) z dodatkami szaro srebrnych blatów oraz czerwieni na ścianach. W nowym designie zagościła również czerwona skórzana kanapa oraz blaty do wspólnej konsumpcji z hokerami, czyli wysokimi krzesłami przy barze. Zmiany zostaną wprowadzone najpierw w placówkach własnych, a w drugiej kolejności franczyzowych.

- Bez wątpienia sieci franczyzowych na polskim rynku będzie przybywać, dlatego staramy się budować jak najbardziej konkurencyjną markę – mówi Małgorzata Szykowiec, manager ds. franczyzy sieci Mr Hamburger. - Po szeregu badań marketingowych oraz opinii klientów naszej sieci opracowaliśmy projekt ulepszeń smakowych, wielkościowych oraz asortymentowych w menu. W czerwcu bieżącego roku planujemy te zmiany wdrożyć.

Pod szyldem Mr Hamburger działają obecnie 4 placówki własne oraz 20 franczyzowych. Do końca roku sieć planuje otworzyć 9 nowych lokalizacji. Pierwsza z nich powstanie w galerii handlowej Kolorowa w Żywcu, czyli tak jak większość placówek sieci, będzie się znajdować się na terenie województwa śląskiego. Jej otwarcie nastąpi w kwietniu.

Firma poszukuje dla franczyzobiorców odpowiednich lokalizacji, tworzy projekty aranżacji, nadzoruje prace podczas adaptacji lokalu, pomaga w zakupie sprzętu oraz zapewnia szkolenie personelu. Najczęstszym problemem z jakim borykają się partnerzy prowadzący własne restauracje jest wysoki czynsz.

Polacy upodobali sobie ostatnimi czasy lokale oferujące szybkie i tanie jedzenie. Dowodzi tego fakt, iż w ubiegłym roku w Polsce powstało blisko 120 nowych punktów z fast foodem. Konkurencji nie wytrzymały z kolei restauracje, których ubyło aż 200. Z badania Ipsos wynika, że 69 proc. Polaków spożywa posiłki poza domem, z czego 74 proc. z nich syci się fast foodem.

(boa)


Bolesław Adamiec
dziennikarz

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Atelier Herosima
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Cofix Poland
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Japanos
Kashka
KawoWiniarnia
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Le Pain Quotidien
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Night Burger
Pączkownia Smak Sprzed Lat
PapaGyros
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Przybij Piątaka
Ramen Shop by Sushi Kushi
Sahar Kebab
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Sushiroll Bistro – restauracje sushi
Szaszłykowo
Taco Bar
The White Bear Coffee
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Willisch
Young Burger
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022