Spaghetti a’la franczyza
Trattoria Rucola działa na warszawskiej Saskiej Kępie od lutego 2010 roku. We wrześniu ubiegłego roku na starówce pojawił się kolejny lokal serwujący włoskie specjały. W tym roku właściciele obu restauracji postanowili podzielić się swoim pomysłem na biznes z innymi.
- Pomysł na sieć franczyzową jest kolejnym etapem rozwoju naszego biznesu. Jesteśmy przekonani, że nasza wiedza i jakość proponowanych przez nas produktów pozwoli rozszerzyć sieć na całą Polskę, a z czasem i na Europę. Z punktu widzenia biznesowego wierzymy, że stały dopływ gotówki do naszego biznesu umożliwi jego szybki rozwój, co pozwoli otwierać kolejne restauracje własne – wyjaśnia Karol Komorowski, współwłaściciel restauracji.
Właściciele chcą, żeby Trattorie Rucola pojawiły się w największych polskich miastach. Szczególnie interesują ich prestiżowe lokalizacje w Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu i Trójmieście.
- Serca naszych klientów podbiły dania przygotowywane z oryginalnych włoskich składników. Zaczęło się od pizzy, później goście docenili nasze makarony, aby na koniec zachwycić się bardziej wyrafinowanymi potrawami, jak małże w białym winie, czy steki – wspomina Karol Komorowski. - Pierwsze wakacje przyniosły bardzo duże zainteresowanie naszą trattorią. Kolejka chętnych do zjedzenia obiadu w naszym ogrodzie sięgała sąsiedniej kamienicy – dodaje.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Mistrz Piekarz rusza w Polskę
/03.11.2025
Pierwszy punkt Mistrza Piekarza działa dopiero od kilku miesięcy, a sieć już planuje dalszą ekspansję. Nowy model mobilnej piekarni przyciąga przedsiębiorców m.in. niską kwotą początkowej inwestycji.
Sushi Bistro wprowadza zmiany w menu i chwali się wzrostami sprzedaży.
Tibesti2Go otwiera pizzerie nawet w kilkutysięcznych miejscowościach. Jak dołączyć do sieci?
Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Życiowa szansa po utracie pracy
/07.11.2025
– Życiowa szansa ma różne oblicza. Moją była utrata pracy – mówi Magdalena Świątkowska, właścicielka trzech placówek Alior Banku.
Czy klient może odstąpić od umowy i zażądać zwrotu pieniędzy, nawet gdy firma już wykonała usługę? Sprawa rozpatrywana przez Trybunał Sprawiedliwości UE pokazuje, że ochrona konsumenta ma swoje granice.
Rozmowy, negocjacje, nagrody i nawet… para młoda. Targi Franczyza 2025 w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie udowodniły, że biznes i dobre relacje idą tu w parze.
Sklep z odzieżą premium to franczyzowa propozycja marki MOLTON. Franczyzobiorca nie musi inwestować w towar.
Chcesz otworzyć własny biznes, ale nie wiesz, od czego zacząć? Sięgnij po nowy numer magazynu "Własny Biznes FRANCHISING", piszemy o najlepszych franczyzach 2025, nowych trendach i realnych doświadczeniach przedsiębiorców.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali