Kryzys gastronomii niestraszny

Fiero! Pizza została powołana do życia w drugiej połowie 2009 roku. Dziś sieć liczy sześć pizzerii działających w Zgierzu oraz w Łodzi, z której wywodzi się firma. Najnowsza Fiero! Pizza została została otwarta w Łodzi, a pod koniec miesiąca dołączy do niej kolejna pizzeria w Zgierzu.
- Choć posiadamy przeszło dziesięcioletnie doświadczenie w gastronomii, nadal pamiętamy, z jakimi trudnościami borykaliśmy się na początku. Chcemy, aby nasi partnerzy mogli dzięki nam uniknąć problemów i z sukcesem utrzymać się na wymagającym rynku – dodaje Mariola Pietrzko, współwłaścicielka marki. - Lokale Fiero! przetrwały próbę czasu dzięki wysokiej jakości usług. Podążamy za wymaganiami naszych klientów, a oni odwdzięczają się swą lojalnością. Dzięki temu nie obawiamy się otwierać kolejnych placówek - dodaje.
Na remont przyszłej pizzerii, jej wyposażenie i umeblowanie trzeba przeznaczyć co najmniej 70 tys. zł. Przystąpienie do sieci wiąże się z opłatą w wysokości 5 tys. zł. Franczyzobiorca musi również uiszczać opłaty miesięczne za funkcjonowanie w sieci i na fundusz marketingowy, które łącznie wynoszą 1,5 tys. zł.
Franczyzobiorca oraz jego personel przechodzą szkolenia produktowe i sprzedażowe. Może także liczyć na pomoc i doradztwo w zakresie przygotowania placówki gastronomicznej zgodnie z wymogami Sanepidu, czy wdrożeniem rozwiązań HACCP. Centrala koordynuje działania marketingowe, w których uczestniczą wszystkie punkty sieci.
(mak)

ZOBACZ W KATALOGU










































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

W branży spożywczej dominują dziś duże sieci. Najbardziej znane marki znajdziecie na Targach Franczyza.
Ewelina Sawicka prowadzi dwie placówki partnerskie VeloBanku. W filmie opowiada, jak wygląda franczyza bankowa od środka i z jakiego wsparcia mogą korzystać partnerzy sieci.
– Nie ma lepszego miejsca na zaprezentowanie swojej oferty franczyzowej niż Targi Franczyza – mówi Tomasz Maj ze Speed Queen.
Gastronomia to jedna z najliczniej reprezentowanych we franczyzie branż. Dlatego na Targach Franczyza nie może zabraknąć konceptów gastronomicznych.
Jump4U stawia na nowoczesne parki trampolin, które przyciągają dzieci, młodzież i dorosłych. Inwestorów kusi zwrot z inwestycji nawet w 2,5 roku i rosnący popyt na rozrywkę pod dachem.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali