Firma Gastromall rozwija równocześnie kilka konceptów gastronomicznych, jednak najpopularniejszym z nich jest sieć restauracji serwujących dania na wagę Olimp. W lipcu zostanie otwarty 10. lokal działający pod logo Olimp. Franczyzobiorcą, który uruchomi punkt w centrum handlowym Focus Mall w Rybniku jest firma zarządzająca już restauracją w Gliwicach. Firma otwiera także własne lokale - jesienią ruszy największa z dotychczasowych restauracji Olimp. Punkt w Krakowie liczy 400 m2. W podobny sposób przebiega rozwój sieci Multifood STP, która posiada 10 restauracji.
- Multifood oferuje bliźniaczy do naszego system samoobsługi - mówi Izabela Domaradzka, koordynator projektów, Grupa Gastromall.
Podobne w obu sieciach są sposób serwowania posiłków i liczba placówek. Inwestycja w Olimp wynosi 180 tys. zł plus nakłady poniesione na adaptację lokalu. Aby otworzyć restaurację Multifood trzeba dysponować 300 tys. zł, przy czym kwota ta zawiera już koszty przystosowania lokalu.
- Wszystkie nasze starania skupione są na uświadomieniu klientom jak ważnym elementem dbania o zdrowie jest odpowiednia, zbilansowana dieta. Oferujemy pieczone i grillowane mięso oraz sałatki z niskokalorycznymi sosami. W naszych lokalach gotują dyplomowani kucharze, każdy franczyzobiorca może być pewien, że jego personel zostanie przeszkolony przez profesjonalistów znających się zarówno na przygotowywaniu potraw jak i na organizacji codziennej pracy restauracji - zapewnia Izabela Domaradzka.
Grupa Gastromall rozwija się także dzięki wsparciu z funduszy unijnych. Firma realizuje równolegle 3 projekty dofinansowane w ramach działania 2.1 Rozwój i podniesienie konkurencyjności przedsiębiorstw. Celem jednego z projektów jest poszerzenie menu Olimpu o dania mączne i na bazie ziemniaków (kopytka, pyzy, kluski śląskie, placki ziemniaczane) przygotowane w oparciu o innowacyjną formułę zdrowej żywności wzbogaconej dodatkiem błonnika.
(dw)

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Większość naszych lokali osiąga rentowność już po pierwszym miesiącu funkcjonowania – zapewnia Robert Chmielewski z Sushi Bistro.
Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
29-30 maja w Warszawie odbędzie się XI Konferencja BEST FRANCHISE. Eksperci ocenią wpływ zmian geopolitycznych, gospodarki i technologii na przyszłość biznesu.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Z każdym rokiem rośnie liczba pasjonatów podróży na czterech kółkach, a wraz z nimi zapotrzebowanie na wyspecjalizowane usługi serwisowe. Czy prowadzenie serwisu kamperów to strzał w biznesową dziesiątkę?
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali