Bachleda-Curuś-Franczyza

Amerykańska marka Auntie Anne's obecna jest w Polsce od blisko dwóch lat. Masterfranczyzobiorcą sieci, który sprowadził ją do naszego kraju jest Bachleda Grupa Inwestycyjna. W firmowych lokalach można skosztować precli na słodko z rodzynkami lub cynamonem oraz na słono, na przykład z czosnkiem lub pepperoni. Firma wprowadziła także do menu inne przekąski: precel dogi, stixy, preclowe pałeczki.
- Precle stworzone zostały w Stanach Zjednoczonych w 1988 roku – wyjaśnia Wojciech Wyszyński, dyrektor Auntie Anne’s Polska. - Po 24 latach od wprowadzenia na rynek oferowane są w ponad 1100 lokalizacjach w 22 krajach na całym świecie. Codziennie w tych punktach powstaje ćwierć miliona precli. Cieszymy się, że również w Polsce zyskują one coraz większe grono fanów.
Do tej pory produkty marki mogli nabyć mieszkańcy Zakopanego, Poznania, Łodzi i Warszawy. Od niedawna taką możliwość mają również katowiczanie. Atrakcją dla zgłodniałych klientów jest możliwość przyglądania się całemu procesowi wypiekania precli.
- Gdy z mężem studiowaliśmy w Stanach, bardzo polubiliśmy tę firmę. Zawsze, gdy byliśmy w galerii handlowej, szukaliśmy czegoś ciepłego, świeżego i zdrowego do zjedzenia. Takie są właśnie precle Auntie Anne's. Mogą je jeść nawet małe dzieci. Polakom także bardzo przypadły do gustu – wyjaśnia Bernadetta Bachleda-Curuś z Bachleda Grupa Inwestycyjna.
Rodzina Bachledów dalej inwestuje w zagraniczne koncepty wykupując kolejne licencje masterfranczyzowe z różnych branż. Po preclach Auntie Anne's Grupa Inwestycyjna sprowadziła do Polski markę porcelany Herend oraz firmy odzieżowej Purificacion Garcia. Więcej informacji dotyczących inwestycji rodziny Bachledów można znaleźć w grudniowym wydaniu miesięcznika Własny Biznes Franchising, do którego udzielili obszernego wywiadu.
Jak wynika z najnowszego Raportu o rynku franczyzy w Polsce przygotowanego przez firmę doradczą PROFIT system, 191 firm w naszym kraju działa na zagranicznej licencji, co stanowi 25 proc. wszystkich systemów franczyzowych nad Wisłą. Rodzime koncepty też powoli zyskują uznanie w Europie. Potencjał polskich pomysłów na biznes doceniło już 50 zagranicznych przedsiębiorców.
(boa)

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Udział restauracji franczyzowych w sieci Sfinks Polska to już ponad 93 proc. Grupa przede wszystkim przekształca lokale własne, oddając je w ręce franczyzobiorców.
Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Żabka nie zwalnia i już ma 10 tys. franczyzobiorców. Okrągłą liczbę zamyka franczyzobiorczyni z Gliwic.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali