Fabryka Pizzy w dużych miastach

Fabryka Pizzy uruchomiła nowy lokal na warszawskim Mokotowie. To trzecia restauracja sieci w stolicy. W jej menu, oprócz pizzy, znajdują się tradycyjne dania kuchni włoskiej: makarony, gnocchi, sałatki i desery – podobnie jak w pozostałych placówkach sieci.
- Fabryka Pizzy na Mokotowie jest dużym lokalem, a już kilka dni po otwarciu osiągnęła próg rentowności – mówi Grzegorz Kłos, właściciel sieci Fabryka Pizzy.
Pierwsza franczyzowa Fabryka Pizzy została otwarta w 2010 roku w Krakowie. W ciągu dwóch lat powstały restauracje prowadzone przez franczyzobiorców z Krakowa, Warszawy i Piaseczna. Na początku marca ruszy kolejna, czwarta Fabryka Pizzy w Krakowie. Z kolei w połowie kwietnia w Lublinie zostanie otwarta restauracja na 60 miejsc z dwoma ogródkami. Docelowo w Polsce ma powstać 50-60 Fabryk Pizzy.
– Kryzys nam sprzyja. Przedsiębiorcy sięgają po sprawdzone rozwiązania i ostrożniej podchodzą do inwestycji, więc otwarcie restauracji jest zwykle dobrze przemyślaną decyzją. Nie ma nieprzyjemnych niespodzianek – zapewnia Grzegorz Kłos.
Osoby zainteresowane otwarciem własnej Fabryki Pizzy powinny przygotować się na inwestycję w wysokości ok. 250-400 tys. zł. Opłata za przystąpienie do sieci wynosi 15 tys. zł, a opłata miesięczna to 2 tys. zł oraz 2 proc. od obrotu.
(awh)
ZOBACZ W KATALOGU



















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Rafał Jaźwiński od trzech lat prowadzi placówkę franczyzową pod marką Northgate Logistics. Specyfika biznesu pozwala obsługiwać klientów na całym świecie.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali