Olimp idzie w górę

Sieć Olimp należąca do Grupy Gastromall, liczy obecnie 15 restauracji, z czego cztery prowadzą franczyzobiorcy. Ostatnie dwa otwarcia miały miejsce na początku czerwca w Krakowie, przez co pod wspólną marką działa w tym mieście już 9 lokali. Kolejne restauracje powstaną w Galerii Solnej w Inowrocławiu oraz w centrum handlowym Poznań City Center i również będą zarządzane przez franczyzobiorców. Z kolei własny lokal zostanie otwarty w Lublinie. Wszystkie nowe placówki zadebiutują w miastach, w których jeszcze nie było Olimpu. Zarząd sieci twierdzi, że duża odległość od centrali firmy nie będzie problemem w prowadzeniu działalności.
- Zapewniamy wsparcie dla naszych franczyzobiorców polegające na ułatwieniu kontaktów ze sprawdzonymi dostawcami z okolicy oraz wynegocjowaniu korzystnych rabatów – mówi Izabela Domaradzka, koordynator projektów Grupa Gastromall. - W pierwszym okresie prowadzenia działalności franczyzobiorca korzysta z doświadczenia naszych menadżerów, którzy szkolą personel i kontrolują jakość wydawanych dań.
Franczyzodawca poszukuje kolejnych partnerów na terenie całego kraju. Oprócz prac nad otwieraniem nowych restauracji, Grupa Gastromall rozszerza swoją ofertę skierowaną do klientów. W planach znajduje się wprowadzenie do menu Olimpu żywności prozdrowotnej i dietetycznej.
- Będą to dania mączne z dodatkiem błonnika tj. kopytka, pierogi, kluski śląskie, makarony czy placki ziemniaczane, a także oryginalne dania kuchni meksykańskiej na bazie prawdziwej kukurydzianej tortilli: burrito, tacos, enchiladas – wyjaśnia Izabela Domaradzka. - Inicjatywa ta jest wynikiem naszej współpracy z dwoma innowacyjnymi firmami z Małopolski w ramach kooperatywy Krakowski Klaster Gastronomiczny.
Owe firmy to produkująca meksykańskie tortille – Molino oraz Profibra, wytwarzająca dania z dodatkiem błonnika. Nowe, prozdrowotne i dietetyczne pozycje w menu Olimpu będą dostępne jeszcze w tym roku.
(boa)

ZOBACZ W KATALOGU



















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Rafał Jaźwiński od trzech lat prowadzi placówkę franczyzową pod marką Northgate Logistics. Specyfika biznesu pozwala obsługiwać klientów na całym świecie.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali