Olimp idzie w górę

Sieć Olimp należąca do Grupy Gastromall, liczy obecnie 15 restauracji, z czego cztery prowadzą franczyzobiorcy. Ostatnie dwa otwarcia miały miejsce na początku czerwca w Krakowie, przez co pod wspólną marką działa w tym mieście już 9 lokali. Kolejne restauracje powstaną w Galerii Solnej w Inowrocławiu oraz w centrum handlowym Poznań City Center i również będą zarządzane przez franczyzobiorców. Z kolei własny lokal zostanie otwarty w Lublinie. Wszystkie nowe placówki zadebiutują w miastach, w których jeszcze nie było Olimpu. Zarząd sieci twierdzi, że duża odległość od centrali firmy nie będzie problemem w prowadzeniu działalności.
- Zapewniamy wsparcie dla naszych franczyzobiorców polegające na ułatwieniu kontaktów ze sprawdzonymi dostawcami z okolicy oraz wynegocjowaniu korzystnych rabatów – mówi Izabela Domaradzka, koordynator projektów Grupa Gastromall. - W pierwszym okresie prowadzenia działalności franczyzobiorca korzysta z doświadczenia naszych menadżerów, którzy szkolą personel i kontrolują jakość wydawanych dań.
Franczyzodawca poszukuje kolejnych partnerów na terenie całego kraju. Oprócz prac nad otwieraniem nowych restauracji, Grupa Gastromall rozszerza swoją ofertę skierowaną do klientów. W planach znajduje się wprowadzenie do menu Olimpu żywności prozdrowotnej i dietetycznej.
- Będą to dania mączne z dodatkiem błonnika tj. kopytka, pierogi, kluski śląskie, makarony czy placki ziemniaczane, a także oryginalne dania kuchni meksykańskiej na bazie prawdziwej kukurydzianej tortilli: burrito, tacos, enchiladas – wyjaśnia Izabela Domaradzka. - Inicjatywa ta jest wynikiem naszej współpracy z dwoma innowacyjnymi firmami z Małopolski w ramach kooperatywy Krakowski Klaster Gastronomiczny.
Owe firmy to produkująca meksykańskie tortille – Molino oraz Profibra, wytwarzająca dania z dodatkiem błonnika. Nowe, prozdrowotne i dietetyczne pozycje w menu Olimpu będą dostępne jeszcze w tym roku.
(boa)

ZOBACZ W KATALOGU




























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, z iloma aspektami pozagastronomicznymi trzeba się zmierzyć, prowadząc działalność w tej branży – mówi Tomasz Rawa z Berlin Döner Kebap.
Cafe Słodziak mocno stawia na social media. Marka otworzyła też nowy punkt franczyzowy.
– Większość naszych lokali osiąga rentowność już po pierwszym miesiącu funkcjonowania – zapewnia Robert Chmielewski z Sushi Bistro.
Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Przedsiębiorcy zbyt nisko wyceniają produkty i usługi ze strachu przed utratą klienta. Tymczasem mądrze skalkulowana cena nie tylko przynosi zyski, lecz także pomaga w budowaniu prestiżu marki.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali