Stworzony przez nas koncept został dopasowany do potrzeb podróżnych. Z myślą o nich stworzyliśmy menu, które łączy tradycyjne polskie potrawy, takie jak grochówka na wędzonce, z daniami typu fast-food.
Bartosz Jakubowski, dyrektor działu gastronomii stacjonarnej Wars

Poniedziałek
07.10.2013
Spółka Wars wraca do korzeni, czyli na dworce. Chce tam, przy pomocy franczyzy, rozwijać sieć barów szybkiej obsługi.
 

Dziś Wars kojarzy się prawie wyłącznie z wagonami restauracyjnymi, które można spotkać w pociągach PKP Intercity. Jednak w latach 60. i 70. Wars prowadził również bary szybkiej obsługi na dworcach kolejowych. U progu drugiej dekady XXI wieku spółka postanowiła wysiąść z pociągów i znów rozgościć się na dworcach.

- Wars Express na dworcu Warszawa Wschodnia działa od stycznia tego roku. To właśnie sukces tej placówki wpłynął na podjęcie decyzji o szybkim i intensywnym rozwoju tej marki. Stworzony przez nas koncept został dopasowany do potrzeb podróżnych. Z myślą o nich stworzyliśmy menu, które łączy tradycyjne polskie potrawy, takie jak grochówka na wędzonce, z daniami typu fast-food – mówi Bartosz Jakubowski, dyrektor działu gastronomii stacjonarnej Wars.

Docelowo sieć Wars Express będzie liczyła 25 barów, które mają powstawać na największych i najbardziej uczęszczanych dworcach kolejowych w Polsce. Do końca roku zostaną otwarte m.in. punkty w Warszawie, Krakowie i Radomiu. Realizacja planu otwarć jest ściśle związana z modernizacją dworców.

Prace nad tworzeniem systemu franczyzowego dla sieci Wars Express jeszcze trwają, jednak już niebawem spółka Wars rozpocznie poszukiwania pierwszych partnerów.
- Nie możemy jeszcze jednoznacznie określić, na jakim poziomie będą kształtowały się opłaty, ani też jaka będzie wysokość inwestycji. Dokładamy jednak wszelkich starań, aby system franczyzowy był skonstruowany w sposób, który pozwoli odnieść sukces naszym partnerom, a nam szybko rozwinąć sieć – dodaje Bartosz Jakubowski.

(mak)


Magdalena Krocz

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022