McDonald’s z prędkością 140 km/h

Całkowita inwestycja w biznes wynosi od 2,3 do 3,8 miliona złotych, z czego franczyzobiorca płaci 40 proc. z własnych środków, resztę finansuje z kredytu bankowego. Od każdego z kandydatów wymagane są środki własne w kwocie min. 1,2 miliona zł.
Wtorek
10.06.2014
Użytkownicy autostrad A2 i A4 mogą bez wysiadania z samochodu skosztować hamburgery z nowego menu.
 

Międzynarodowa sieć fast food zwiększyła stan posiadania w Polsce do 338 restauracji. Ponad 200 z nich prowadzą franczyzobiorcy. Franczyzodawca uwzględniając specyfikę lokalizacji otwiera lokale w jednym z formatów: McDrive, McCafe, Gym&Fun. Właśnie w pierwszym z nich działają bary, które właśnie powstały przy autostradach A2 na trasie Łódź-Warszawa i A4 na trasie Tarnów-Kraków. Wszędzie obowiązują godziny otwarcia 6-24 przez 7 dni w tygodniu, okienka McDrive obsługują klientów do 2 w nocy.

Klienci nowo otwartych restauracji mogą skorzystać z wydzielonej części kawiarnianej z dostępem do WiFi. W każdym z lokali czeka na gości 91 miejsc siedzących. Wystrój tworzą tapicerowane meble oraz wielkoformatowe kolorowe grafiki na ścianach. W godzinach porannych obowiązuje oferta śniadaniowa, w której znajdują się dania bazujące na jajkach, produktach zbożowych czy bekonie. W pozostałych godzinach obowiązuje menu klasyczne.

- Spodziewamy się, że ze względu na lokalizację restauracji duży odsetek gości będą stanowić podróżujący na trasie Łódź-Warszawa. Na pewno docenią oni linię McDrive, w jakie zostały wyposażone obiekty w  Parmie i Polesiu. Oczywiście jesteśmy również otwarci na okolicznych mieszkańców. Myślę, że oprócz standardowej oferty docenią oni także strefy McCafé, o które zostały wzbogacone lokale. W ich ofercie znajdują się wysokiej jakości gorące i mrożone kawy oraz szeroki wybór deserów – mówi Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald’s Polska.

McDonald’s może się pochwalić nową ofertą, która została wzbogacona o Iced Frappés (mlecznego napój kawowego z kruszonym lodem), kanapkę Steakhouse Classic (z dwoma kotletami wołowiny) oraz kanapkę Caesar Classic podawaną z sosem cesarskim.
(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022