Wózki na tory

Po polskich torach jeździ już ponad 50 wagonów gastronomicznych Wars, a głodni podróżni oczekujący na pociąg mogą też odwiedzić jedną z czterech działających na dworcach kolejowych restauracji Wars Express. Spółka chce dalej rozwijać oba koncepty, ale w tym roku nacisk kładzie na minimalizm i mobilność. Do końca tego roku w polskich pociągach będzie jeździło 80 wózków Warsu. W przyszłym roku wózki z przekąskami i gorącymi napojami mają pojawiać się we wszystkich pociągach Tanich Linii Kolejowych. Wszystkie wózki mają trafić w ręce franczyzobiorców.
– Na różnych trasach jeździ już 40 wózków Warsu, a do końca tego roku w pociągach pojawi się 40 kolejnych – mówi Paweł Dudek, prezes zarządu Wars. – Przewidujemy dwa modele współpracy. W pierwszym z nich franczyzobiorca będzie mógł jechać całą trasę pociągu i wielokrotnie odwiedzać przedziały z wózkiem. Druga opcja zakłada, że będzie mógł obsługiwać tylko wybrane odcinki – np. trasę, na której podróż zajmuje ok. 40 minut. Z usługą tego typu można obsługiwać pociągi różnych relacji kursujące na jednej trasie.
WARS pracuje obecnie nad siecią magazynów rozlokowanych w całym kraju, w których franczyzobiorcy mogliby na bieżąco uzupełniać zapasy. – System logistyki to naprawdę duże wyzwanie, ale po to jest kolej, żeby sobie z nim poradzić – twierdzi Paweł Dudek.
Koszty inwestycji ustalane są indywidualnie z każdym franczyzobiorcą i zależą przede wszystkim od trasy, którą będzie obsługiwał. Franczyzobiorca nie musi kupować stroju, ani wózka, ani też martwić się o konserwację sprzętu, bo wszystko to zapewnia mu centrala. (mak)

ZOBACZ W KATALOGU
















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Synevo szuka franczyzobiorców, którzy chcą otworzyć własny punkt pobrań pod znaną marką.
SmartyKids poszukuje franczyzobiorców, którzy chcą poprowadzić własny biznes edukacyjny.
- Moja opinia na mój własny temat zmieniła się. Kiedyś byłam przekonana, że jestem kobietą biznesu. Dzisiaj wiem, że bardziej jestem wizjonerką – mówi Bożena Batycka, właścicielka firmy Batycki, produkującej torebki oraz galanterię skórzaną.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali