W Lublinie powieje chłodem

Redberry to obecnie 10 lokali gastronomicznych z mrożonymi jogurtami. Ostatni, otwarty w połowie lutego w centrum handlowym w Tarasach Zamkowych, to jednocześnie drugi lokal w stolicy województwa lubelskiego. Oznacza też kontynuację strategii rozwoju sieci – do tej pory punkty Redberry otwierane były głównie w dużych centrach handlowych, jak warszawskie Złote Tarasy, Arkadia, Blue City czy wrocławska Magnolia. Nowootwarta Galeria Tarasy Zamkowe znajduje się w centrum Lublina. Na powierzchni 38 tys. m2 ma pomieścić docelowo 150 sklepów, kawiarni i restauracji oraz lokali handlowo-usługowych i rozrywkowych. Więcej informacji o tym, jakie marki pojawiły się w Tarasach Zamkowych można znaleźć w artykule na portalu lokalnabiznes.pl
Jogurteria otwarta została przez franczyzobiorcę, dla którego jest to debiut w branży gastronomicznej. Do zakupu licencji franczyzowej miały przekonać go wyniki finansowe franczyzodawcy, a także to, że oferta Redberry wpisuje się w trend zdrowego żywienia i stylu życia fit, które to cieszą się coraz większą popularnością wśród klientów.
- Inwestycja zamknęła się w kwocie 170 tys. zł. Lokalizacja została zasugerowana przez Redberry, wszystkie formalności zostały przez nas przygotowane, tak naprawdę franczyzobiorca został zaangażowany już w trakcie działań przygotowujących lokal do otwarcia – tłumaczą przedstawiciele sieci.
Pomysł na mrożone jogurty przywędrował do Europy ze Stanów Zjednoczonych, gdzie został opracowany jeszcze w latach 70. Pierwsze próby wprowadzenia tego deseru do Polski podjęła sieć Yogen Fruz ponad dekadę temu. Zakończyły się one fiaskiem, mimo że już wtedy marka była dostępna w sieci ponad tysiąca placówek na ponad 20 krajach świata. Dziś Yogen Fruz po raz kolejny stara się znaleźć swoje miejsce na naszym rynku gastronomicznym, ale ma liczną konkurencję. Oprócz Redberry i Yogen Fruz o względy klientów walczą m.in. takie sieci, jak Feel the Chill, Loveyo czy Yogoland. A polski konsument, choć nowościom ufa niechętnie, zaczyna się przekonywać.
- Polacy coraz chętniej sięgają po mrożone jogurty niezależnie od pory roku. Ludzie poszukują zdrowych i smacznych alternatyw dla fast foodów i ciężkich dań. W cenie jest jakość, wartość odżywcza, wyjątkowy smak i oryginalność - twierdzi Ron Melchet, właściciel Redberry.
ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Udział restauracji franczyzowych w sieci Sfinks Polska to już ponad 93 proc. Grupa przede wszystkim przekształca lokale własne, oddając je w ręce franczyzobiorców.
Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Żabka nie zwalnia i już ma 10 tys. franczyzobiorców. Okrągłą liczbę zamyka franczyzobiorczyni z Gliwic.
– International Franchise Day to święto dobrej współpracy dla tych, którzy w takim modelu działają – podkreśla Adam Kuc, właściciel placówki partnerskiej VeloBanku.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali