W Lublinie powieje chłodem

Redberry to obecnie 10 lokali gastronomicznych z mrożonymi jogurtami. Ostatni, otwarty w połowie lutego w centrum handlowym w Tarasach Zamkowych, to jednocześnie drugi lokal w stolicy województwa lubelskiego. Oznacza też kontynuację strategii rozwoju sieci – do tej pory punkty Redberry otwierane były głównie w dużych centrach handlowych, jak warszawskie Złote Tarasy, Arkadia, Blue City czy wrocławska Magnolia. Nowootwarta Galeria Tarasy Zamkowe znajduje się w centrum Lublina. Na powierzchni 38 tys. m2 ma pomieścić docelowo 150 sklepów, kawiarni i restauracji oraz lokali handlowo-usługowych i rozrywkowych. Więcej informacji o tym, jakie marki pojawiły się w Tarasach Zamkowych można znaleźć w artykule na portalu lokalnabiznes.pl
Jogurteria otwarta została przez franczyzobiorcę, dla którego jest to debiut w branży gastronomicznej. Do zakupu licencji franczyzowej miały przekonać go wyniki finansowe franczyzodawcy, a także to, że oferta Redberry wpisuje się w trend zdrowego żywienia i stylu życia fit, które to cieszą się coraz większą popularnością wśród klientów.
- Inwestycja zamknęła się w kwocie 170 tys. zł. Lokalizacja została zasugerowana przez Redberry, wszystkie formalności zostały przez nas przygotowane, tak naprawdę franczyzobiorca został zaangażowany już w trakcie działań przygotowujących lokal do otwarcia – tłumaczą przedstawiciele sieci.
Pomysł na mrożone jogurty przywędrował do Europy ze Stanów Zjednoczonych, gdzie został opracowany jeszcze w latach 70. Pierwsze próby wprowadzenia tego deseru do Polski podjęła sieć Yogen Fruz ponad dekadę temu. Zakończyły się one fiaskiem, mimo że już wtedy marka była dostępna w sieci ponad tysiąca placówek na ponad 20 krajach świata. Dziś Yogen Fruz po raz kolejny stara się znaleźć swoje miejsce na naszym rynku gastronomicznym, ale ma liczną konkurencję. Oprócz Redberry i Yogen Fruz o względy klientów walczą m.in. takie sieci, jak Feel the Chill, Loveyo czy Yogoland. A polski konsument, choć nowościom ufa niechętnie, zaczyna się przekonywać.
- Polacy coraz chętniej sięgają po mrożone jogurty niezależnie od pory roku. Ludzie poszukują zdrowych i smacznych alternatyw dla fast foodów i ciężkich dań. W cenie jest jakość, wartość odżywcza, wyjątkowy smak i oryginalność - twierdzi Ron Melchet, właściciel Redberry.
ZOBACZ W KATALOGU

















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Franczyzobiorca Intermarché może albo uruchomić nowy sklep od podstaw, albo przejąć już funkcjonującą placówkę.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Jak otworzyć i z sukcesem poprowadzić warsztat samochodowy opowiada Wojciech Kosiński, właściciel warsztatu Mechanicy Magicy.
Sieć Go Herbs wchodzi we franczyzę. Czy trend na zdrowe odżywianie i naturalną suplementację to dobry pomysł na biznes?
Sieć Bricomarché świętuje 25 lat obecności w Polsce i zapowiada przyspieszenie rozwoju. Do 2030 roku planuje podwojenie obrotów, zdobycie 20 proc. udziału w rynku i rozbudowę sieci do 400 sklepów.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali