Lokale Pizzy Dominium liczą 100-200 m2. Inwestycja w biznes wynosi ok. 250 tys. zł.
Wtorek
12.05.2015
Jeszcze przed wakacjami ruszą dwie pierwsze pizzerie Dominium na licencji. Rozwój we franczyzie poprzedził przeprowadzony niedawno rebranding.
 

Franczyzę jako drogę rozwoju wybrało wiele sieci: Telepizza, Da Grasso, Stopiątka. Do tego grona dołączyła też Pizza Dominium, która jeszcze przed wakacjami planuje otwarcie dwóch franczyzowych restauracji – w Ostrołęce i Świnoujściu. Franczyzodawca chce pozyskiwać partnerów głównie w miastach od 40 tys. mieszkańców.
Już od kilku lat nosiliśmy się z zamiarem wejścia we franczyzę, jednak najpierw chcieliśmy wprowadzić zmiany wewnątrz marki. Zależało nam, by oferta i pakiet franczyzowy były pod każdym względem atrakcyjne dla potencjalnego franczyzobiorcy. Przeprowadzony proces rebrandingu sieci miał na celu wzmocnienie pozycji i zwiększenie rozpoznawalności marki. Nastąpiła zmiana wystroju. Ocieplone wnętrza, w których pojawiły się włoskie akcenty mają przybliżyć klientom atmosferę Włoch, by jeszcze bardziej zachęcić do odwiedzin. Do wspomnianych elementów wystroju należą motywy z wykorzystaniem surowej cegły, fototapety z krajobrazami Włoch, kraciaste letnie obrusy, doniczki ze świeżymi ziołami oraz nisko zawieszone nad stolikami lampy. Efektem wprowadzonych zmian był znaczny wzrost zainteresowania naszymi usługami, co skłoniło nas do rozwoju sieci za pomocą franczyzy – wyjaśnia Małgorzata Ptasińska, kierownik ds. franchisingu w spółce Dominium.

Do wspomnianych elementów wystroju należą motywy z wykorzystaniem surowej cegły, fototapety z krajobrazami Włoch, kraciaste letnie obrusy, doniczki ze świeżymi ziołami oraz nisko zawieszone nad stolikami lampy. O wyborze lokalizacji pod pizzerię Dominium decyduje m.in. wysokość czynszu, natężenie ruchu, sąsiedztwo oraz konkurencja. Firma jest zainteresowana zarówno lokalizacjami w centrach handlowych, jak i innych miejscach o dużym natężeniu ruchu pieszych. Minimalna powierzchnia lokalu to 100 m2, optymalna ok. 200 m2. Potencjalni franczyzobiorcy zazwyczaj proponują swoją lokalizację, którą następnie akceptuje centrala. Jeśli przedsiębiorca jest zainteresowany poprowadzeniem biznesu w konkretnym mieście, ale nie dysponuje lokalem, wówczas franczyzodawca pomaga wybrać ten najlepszy.

 Lokal franczyzobiorcy będzie dopasowany do standardów Pizzy Dominium. Udzielamy fachowej pomocy w uruchomieniu i prowadzeniu działalności na wszystkich etapach trwania współpracy. Przekazujemy franczyzobiorcy projekt aranżacji lokalu zgodny z naszymi wymogami, a także włączamy w centralny system dostaw oraz realizacji zamówień. Lokal franczyzowy jest spójny zarówno wizerunkowo, jak i organizacyjnie z pozostałymi lokalami w sieci – zapewnia Małgorzata Ptasińska.

Pizza Dominium nie wymaga od kandydatów na franczyzobiorców doświadczenia branżowego. Know-how przekazane w trakcie szkoleń, według franczyzodawcy gwarantuje skuteczne zarządzanie restauracją. Minimalna kwota inwestycji w biznes wynosi 250 tys. zł.


Daniel Wilk
dziennikarz

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Atelier Herosima
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Biesiadowo
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Easy Beer
Easy Wine
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Kashka
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Makarun
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Pączki Mamy
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
SiGelato
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subtilité Wine & Bar
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Tibesti 2Go
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Western Chicken
Western Tortilla
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok
Zdrowa Krowa