Na rybkę do galerii

Rybkodajnia to z założenia mobilne smażalnie ryb, zamontowane w przyczepach gastronomicznych. Markę wymyśliła firma Wojtex, właściciel takich konceptów gastronomicznych, jak Biesiadowo czy Western Chicken. Jednak jak na razie nie ma zbyt wielu amatorów na przyczepę z rybnym menu.
– W tej chwili mamy trzy punkty mobilne, m.in. w Sochaczewie – informuje Dominik Lewandowski, specjalista ds. PR w firmie Wojtex. – Jeszcze w czerwcu rusza czwarty. Jesteśmy też w trakcie kilku kolejnych rozmów.
Aby nadać więcej impetu rybnemu konceptowi firma wpadła na pomysł, aby nawiązać współpracę z centrami handlowymi. W tej chwili ze swoją ofertą rybnych fast foodów bezapelacyjnie króluje tam Nort Fish.
Pracują nad szczegółami
Pierwsza „galeryjna” Rybkodajnia pojawi się w Gorzowie Wielkopolskim, w galerii Manhattan, której otwarcie planowane jest na wrzesień. Będzie to właściwie okienko podawcze, na terenie food courtu.
– Ten lokal ma powierzchnię 22 m2. Jednak w przypadku, gdyby lokal mieścił się poza strefą gastronomiczną galerii, potrzeba byłoby nieco więcej miejsca, około 40-50 m2 – mówi Dominik Lewandowski. – W tej chwili jesteśmy w trakcie dopracowywania koncepcji punktów stacjonarnych.
Licencjodawca zakłada, że inwestycja w lokal wyniesie maksimum 20 tys. zł, wraz z pełnym wyposażeniem i pierwszym zatowarowaniem. Wyposażenie ma być podobne, jak w przypadku przyczep. Dodatkowym elementem będzie witryna grzewcza, do przechowywania gotowych dań. Chodzi o to, by przyspieszyć proces obsługi. Menu na razie pozostaje takie samo, jak w smażalniach mobilnych, choć firma rozważa jego rozszerzenie. Franczyzobiorca będzie płacił 800 zł netto miesięcznie opłaty franczyzowej.
– Obecnie prowadzimy też rozmowy z zarządcą nowo powstającej galerii handlowej w Stalowej Woli. Niewykluczone, że tam otworzymy kolejny punkt stacjonarny Rybkodajni – mówi Dominik Lewandowski.
Franczyzodawca nadal chce też rozwijać sieć franczyzową mobilnych Rybkodajni. Przyczepa z wyposażeniem kosztuje 34 tys. zł. Miesięczna opłata franczyzowa wynosi tyle samo co w stacjonarnych barach marki – 800 zł.
ZOBACZ W KATALOGU




















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
Jagoda i Robert Wojtkowscy nie mogli znaleźć nikogo, kto zrobi im tort weselny bez cukru i laktozy. Teraz sami robią zdrowe przysmaki, jako franczyzobiorcy Fit Cake.
Franczyzodawca marek New York Pizza Department i ŻarWOK zmienia zasady naliczania opłat franczyzowych. Franczyzobiorcy mogą sporo zaoszczędzić.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Karawaning jest bardzo drogim sportem. Jest to jedna, mogę powiedzieć, z najdroższych opcji super wakacji – mówi Adam Soczewka, właściciel wypożyczalni CamperyASONE.pl i organizator wypraw kamperowych.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Dowiedz się, jak otworzyć sklep pod marką Żabka. Bezpłatny webinar dla cudzoziemców.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali