Tortilla na wynos

Wojciech Goduński, franczyzodawca Western Tortilla
Firma Wojtex ma w swoim portfolio m.in. takie marki, jak Biesiadowo, Western Chicken czy Coffeeloffee. Kolejny – Western Tortilla – inspiruje się panującą ostatnio modą na street food. W menu tych punktów jest tylko jeden produkt – tortilla z panierowanym kurczakiem. Może być jednak podawany na kilka różnych sposobów, w zależności od wybranych dodatków.
Trzy możliwości
Na razie funkcjonują trzy punkty mobilne Western Tortilla, czyli przyczepy gastronomiczne. W 2015 roku działały sezonowo.
– Jednak mogą też pracować przez cały rok, ponieważ istnieje możliwość założenia w nich ogrzewania – mówi Wojciech Goduński, właściciel Wojtexu.
Cena przygotowanej do pracy przyczepy zaczyna się od 38 tys. zł. Franczyzodawca proponuje też dwie inne opcje współpracy. Tortille można przygotowywać i sprzedawać w niewielkim (minimum 10 m2) lokalu wyłącznie z okienkiem podawczym. Tutaj kwota inwestycji zaczyna się już od 15 tys. zł. Trzeci format to lokal z miejscami siedzącymi, który można otworzyć już za 20 tys. zł.
– Ale to także ma być niewielki lokal, taki, w którym zmieszczą się 2-3 stoliki – podkreśla Wojciech Goduński. – Zależy nam, aby ten koncept był nastawiony głównie na sprzedaż jedzenia na wynos.
Nie ma opłat za przystąpienie do sieci. Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 500 zł.
Nazwa konceptu jest podobna do innej marki Wojtexu – Western Chicken.
– Ale te dwa koncepty nie są dla siebie konkurencją – zapewnia właściciel firmy. – Western Chicken ma szersze menu i co za tym idzie wyższą kwotę inwestycji. W przypadku Western Tortilla, dzięki węższej ofercie, kwota inwestycji została znacznie obniżona.
Uruchomienie punktu sprzedającego tortillę w miejscowości turystycznej jest dobrym rozwiązaniem, ale raczej w sezonie letnim. Aby zapewnić sobie obroty przez cały rok należy wybrać miejsca o dużym natężeniu ruchu pieszych: okolice przystanków, dworców, centra handlowe, osiedla studenckie.
ZOBACZ W KATALOGU




























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Emotka – sieć edukacyjna oferująca zajęcia dla dzieci – rozwija się w modelu franczyzowym i poszukuje nowych partnerów. Firma specjalizuje się w programach uczących dzieci radzenia sobie z emocjami i budowania relacji społecznych.
Agencja Wirtualna to koncept franczyzowy, który pozwala rozpocząć własną działalność w marketingu internetowym bez doświadczenia i dużych inwestycji.
Marka Quiosque do końca tego roku otworzy 20 nowych salonów. Jakie warunki trzeba spełnić, aby zostać się franczyzobiorcą marki?
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali