Steki i burgery dają zarobić

Pod szyldem 7th Street Bar&Grill działa jedenaście lokali franczyzowych i jeden własny. Najnowszy otwarto niespełna miesiąc temu, w warszawskiej galerii Ferio. W barach tej marki serwowane są m.in. burgery, steki, panierowane kurczaki i inne dania, kojarzone z kuchnią amerykańską.
– Nie zakładamy jakiejś konkretnej liczby otwarć w tym roku – mówi Anna Chmielecka, menedżer ds. franczyzy sieci 7th Street oraz Meat&Fit. – Nie zależy nam na tym, by za wszelką cenę otwierać kolejne lokale, ale na tym, by znaleźć solidnych franczyzobiorców. Potencjalnym partnerom uświadamiamy, że prowadzenie lokalu gastronomicznego to ciężka praca.
Miasta, w których franczyzodawca najchętniej uruchomiłby restauracje w najbliższym czasie to Katowice, Kraków i Gdańsk. Generalnie lokale 7th Street Bar&Grill to propozycja dla miast powyżej 100 tys. mieszkańców.
– Chyba, że mamy do czynienia z mniejszymi, ale wybitnie turystycznymi miejscowościami, o długo trwającym sezonie – zastrzega Anna Chmielecka.– Tam przepływ ludzi też jest odpowiednio duży.
Restaurację marki najlepiej otworzyć w galerii handlowej, centrum miasta, przy ruchliwej ulicy albo na dużym osiedlu mieszkaniowym. Lokal powinien mieć minimum 100 m2 powierzchni, wskazane jest też miejsce na letni ogródek. Minimalna kwota inwestycji to 80 tys. zł, jeżeli lokal był już wcześniej przygotowany na potrzeby gastronomii. Opłata wstępna wynosi 10 tys. zł netto. W zamian franczyzodawca zapewnia szkolenia dla franczyzobiorcy oraz jego personelu, podręcznik operacyjny, projekty materiałów reklamowych, pomoc w przygotowaniu i uruchomieniu restauracji. Może też za darmo użyczyć franczyzobiorcy część wyposażenia i sprzętu, o wartości do 20 tys. zł (np. zamrażarki, lodówki, drobny sprzęt gastronomiczny, wyposażenie ogródka sezonowego). Ponadto partnerzy uzyskują możliwość nieodpłatnego korzystania z aplikacji na urządzenia mobilne, ułatwiającej pracę restauracji i promocję lokalu.
ZOBACZ W KATALOGU










































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

W branży spożywczej dominują dziś duże sieci. Najbardziej znane marki znajdziecie na Targach Franczyza.
Ewelina Sawicka prowadzi dwie placówki partnerskie VeloBanku. W filmie opowiada, jak wygląda franczyza bankowa od środka i z jakiego wsparcia mogą korzystać partnerzy sieci.
– Nie ma lepszego miejsca na zaprezentowanie swojej oferty franczyzowej niż Targi Franczyza – mówi Tomasz Maj ze Speed Queen.
Gastronomia to jedna z najliczniej reprezentowanych we franczyzie branż. Dlatego na Targach Franczyza nie może zabraknąć konceptów gastronomicznych.
Jump4U stawia na nowoczesne parki trampolin, które przyciągają dzieci, młodzież i dorosłych. Inwestorów kusi zwrot z inwestycji nawet w 2,5 roku i rosnący popyt na rozrywkę pod dachem.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali