Nowy szef w Złotych Łukach
Nowy szef McDonald' Polska jest absolwentem wydziału marketingu i zarządzania Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. Przed 2006 rokiempracował w Levi’s Poland i Kraft Food, Inc., zajmując różne stanowiska w działach marketingu na poziomie rynku polskiego i w strukturach międzynarodowych. Karierę w McDonald's rozpoczął od działu marketingu, w którym po dwóch latach pracy awansował na stanowisko dyrektora. W 2013 roku przeszedł do McDonald’s Niemcy, gdzie odpowiadał za budowanie strategii marketingowej. Do Polski wrócił z początkiem września ubiegłego roku. Nadzorował pracę działów marketingu, business insight, operacyjnego i digital. Teraz stanął na szczycie polskiego oddziału światowego giganta fast foodowego.
– Przejmuję zarządzanie firmą, która jest w znakomitej kondycji. Moim zadaniem będzie utrzymanie długoterminowego stabilnego rozwoju i pozytywnych wyników biznesowych McDonald’s Polska – deklaruje Adam Pieńkowski. – Jako osoba, która pracowała w marketingu w różnych branżach, od przeszło 20 lat stawiam na budowanie zaufania do marki i postrzegania McDonald’s jako firmy nowoczesnej i otwartej na nowe zachowania konsumentów, nowe trendy. Satysfakcja gości jest dla mnie kwestią równie priorytetową. Niezależnie od indywidulanych upodobań nasi goście powinni czuć, że w naszej ofercie znajdą to, co lubią, podane tak, jak lubią. McDonald’s jest i będzie marką ludzi – naszych gości oraz naszych franczyzobiorców, partnerów biznesowych i pracowników. Tkwi w nich wszystkich ogromny potencjał. Ten ludzki wymiar naszej działalności ma dla mnie kluczowe znaczenie.
Dotychczas szefem polskiego McDonaldsa był Kristof Hanko. Czemu odszedł ze stanowiska?
– To nie jest żadna rewolucyjna zmiana czy działanie kryzysowe, ale raczej naturalna sukcesja – zapewnia Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald's Polska. – Wynika też z dalszych planów zawodowych poprzedniego dyrektora generalnego, który nadal będzie związany z marką McDonald's.
Co o zmianie na fotelu prezesa sieci mówią franczyzobiorcy? Nastroje są pozytywne i raczej nikt nie spodziewa się rewolucji.
– Nowy prezes jest związany z McDonald's od 10 lat i bardzo dobrze zna specyfikę firmy. Nie podejrzewam, żeby chciał wprowadzać istotne zmiany we współpracy z franczyzobiorcami. Zwłaszcza, że ta współpraca wygląda nieźle, podobnie jak wyniki spółki w Polsce. Adam Pieńkowski ma dobre relacje z właścicielami restauracji. Myślę, że możemy spodziewać się kontynuacji obecnej strategii rozwoju sieci w kraju – mówi Tadeusz Staśkiewicz, franczyzobiorca pięciu restauracji McDonald's.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
To już ostatnia okazja w tym roku, aby spotkać się z setką franczyzodawców pod jednym dachem! Przyjdź jeszcze dziś na Targi Franczyza do Pałacu Kultury i Nauki!
24-26 października w Pałacu Kultury i Nauki możesz poznać 100 sprawdzonych pomysłów na biznes we franczyzie. Przeczytaj relację z targów i przyjdź wybrać franczyzę dla siebie!
Od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki można poznać 100 najciekawszych franczyz w Polsce. Przyjdź i wybierz biznes dla siebie. Śledź relację z targów na żywo.
Już w czwartek zaczynają się jesienne Targi Franczyza! Przyjdź i wybierz biznes dla siebie! Franczyzodawcy czekają od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki.
Już w najbliższy czwartek rozpoczynają się Targi Franczyza 2024. Od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki przedstawiciele 100 marek franczyzowych będą dzielić się swoimi sprawdzonymi pomysłami na firmę.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Jak zawsze branża gastronomiczna ma silną reprezentację na Targach Franczyza, które odbędą się 24-26 października w PKiN w Warszawie. Można będzie wybierać i wśród rodzimych, i wśród międzynarodowych konceptów.
Fiskus walczy z tzw. fikcyjnym samozatrudnieniem, traktując umowy B2B jako unikanie opodatkowania.
Firma chce zmotywować do współpracy franczyzobiorców i zapewnia, że podzieli się z nimi połową zysku. Na co jeszcze mogą liczyć?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...