gastronomia

gastronomia | 10.12.2024

Nazwa adekwatna do menu

Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?

gastronomia | 09.12.2024

Zapiekanki na licencji franczyzowej

Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?

gastronomia | 05.12.2024

Nowe menu od franczyzodawcy

Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.

gastronomia | 02.12.2024

Przepis na kebab

Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.

gastronomia | 01.12.2024

Biznes, który zarabia cały rok

Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?

gastronomia | 25.11.2024

Polska pizza wchodzi do Egiptu

Marka New York Pizza Department podpisała umowę z masterfranczyzobiorcą w Egipcie. Na przyszły rok zapowiada pierwsze otwarcia na egipskim rynku.

gastronomia | 18.11.2024

Browar i restauracja w jednym

Połączenie restauracji z produkcją piwa przyciąga klientów. Browar Korona postanowił to wykorzystać.

gastronomia | 06.11.2024

Franczyza z Kubą Wojewódzkim

Niewinni Czarodzieje TrzyZero to biznes gastronomiczny, którego współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki. Teraz marka szuka franczyzobiorców.

gastronomia | 01.11.2024

Z korporacji do własnego biznesu

Franczyzobiorca rzucił korporację dla rodziny i rozpoczął własny biznes. Wiosną tego roku otworzył własny punkt Bafra Kebab i już myśli o kolejnych.

gastronomia | 21.10.2024

Croissanty w roli głównej

– Nasza unikalność przyciąga klientów – mówi Orest Zahrodskyy, franchise manager Lviv Croissants.

gastronomia | 15.10.2024

Targi Franczyza: Apetyt na biznes

Jak zawsze branża gastronomiczna ma silną reprezentację na Targach Franczyza, które odbędą się 24-26 października w PKiN w Warszawie. Można będzie wybierać i wśród rodzimych, i wśród międzynarodowych konceptów.

gastronomia | 11.10.2024

Wendy's rekrutuje franczyzobiorców w Polsce

Wendy's, międzynarodowa sieć restauracji szybkiej obsługi z siedzibą w Stanach Zjednoczonych, ogłosiła niedawno plany ekspansji na kilka rynków europejskich, które obejmują także Polskę.

gastronomia | 06.10.2024

Biznes dla ludzi z pasją

Co drugi przedsiębiorca decydujący się na franczyzę Fit Cake wybiera tę markę jako swój pierwszy krok w biznesie. Dlaczego?

gastronomia | 30.09.2024

Biznes, który bije rekordy

Ile może zarobić franczyzobiorca, prowadząc jeden punkt Bafra Kebab?

gastronomia | 27.09.2024

Jak odnieść sukces w biznesie?

– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału Kopalnia Sukcesu.

gastronomia | 22.09.2024

Czekolada we franczyzie

– Nie podejmujemy współpracy z każdym zainteresowanym, musimy mieć poczucie dużego prawdopodobieństwa, że partner sobie poradzi – mówi Daniel Kucharski, prezes spółki Pijalnie Czekolady.

gastronomia | 15.09.2024

Azjatyckie combo

Otwierając kilka marek gastronomicznych pod jednym dachem można sporo zaoszczędzić na inwestycji. Taką możliwość daje franczyzodawca Sushi Kushi, Ramen Shop i Kiss Kimchi.

gastronomia | 05.08.2024

Jak otworzyć punkt z fast foodem?

Cukrem i Solą w lipcu otworzyło trzy nowe lokalizacje. Większość punktów marki działa w formacie przyczep gastronomicznych.

gastronomia | 03.08.2024

Wine bar we franczyzie

Czy na serwowaniu wina można zrobić biznes? Właściciele Subtilité Wine & Bar przekonują, że tak. Swoim sprawdzonym pomysłem na biznes postanowili podzielić z franczyzobiorcami.

gastronomia | 27.07.2024

Pączek w roli głównej

– Staramy się wybierać jak najlepsze lokalizacje, aby pączkarnie już od pierwszych dni funkcjonowania były rentowne – podkreśla Jacek Kloc, dyrektor ds. franczyzy Dobrej Pączkarni.

1
3
4
5
następna  
ostatnia