Kurczak w sieci / W tej chwili pod szyldem Kurcze Pieczone działa 45 punktów.
Sobota
07.09.2019
Kurczak z rożna to specjalność konceptu Kurczę Pieczone. Mobilny kontener, potrzebny do prowadzenia biznesu, można kupić lub wydzierżawić.
 

Marka Kurczę Pieczone ma blisko ćwierć wieku doświadczenia na rynku gastronomicznym. W tej chwili pod jej szyldem działa 45 punktów, serwujących nie tylko kurczaka z rożna, ale też zestawy obiadowe, burgery i inne przekąski z mięsem drobiowym.
Punkty marki mają format kontenerów, ustawianych w ruchliwych punktach miast: na parkingach, przy centrach handlowych itp. 
– Pomagamy w znalezieniu odpowiedniej lokalizacji – mówi Rafał Grochalski, przedstawiciel konceptu Kurczę Pieczone.
Koszt zakupu kontenera razem z pełnym wyposażeniem to wydatek minimum 130 tys. zł. Jest też możliwość wynajmu. Miesięczny koszt najmu kontenera to 2,5 tys. zł, do tego jeszcze trzeba doliczyć wydatek na zakup sprzętu, w wysokości ok. 45 tys. zł. Wydatki na starcie, które należy jeszcze brać pod uwagę, to koszt montażu kontenera oraz kaucja za najem powierzchni.

Jednorazowa opłata za przystąpienie do sieci wynosi 10 tys. zł. 
– Pomagamy w załatwieniu spraw urzędowych, związanych z lokalizacją. Zapewniamy pomoc przy projektach technicznych i odbiorach Państwowej Inspekcji Sanitarnej, wspieramy w wykonaniu aranżacji punktu, w oparciu o nasze standardy. Kompleksowo szkolimy pracowników oraz przekazujemy franczyzobiorcy receptury dań – wylicza Rafał Grochalski. – Przekazujemy także procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta. Dostarczamy materiały reklamowe, przy czym nie pobieramy za nie stałej miesięcznej opłaty. Opłata ta zależna jest od ilości zamówionego materiału. Nasi franczyzobiorcy otrzymują również wyłączność terytorialną.
Miesięczna opłata franczyzowa to 5 proc. od obrotu ( ale minimum 1 tys. zł netto).

Część franczyzobiorców marki prowadzi po 2-3 punkty. Franczyzodawca oczekuje, że licencjobiorcy będą się osobiście angażować w prowadzenie placówek. U kandydatów mile widziane jest też doświadczenie w branży gastronomicznej. 
– Mobilne formaty gastronomiczne, jak kontenery czy przyczepy mają ogromną przewagę nad punktami stacjonarnymi. Nie jesteśmy „przywiązani” do miejsca, w razie potrzeby w każdej chwili możemy zmienić lokalizację – przekonuje Rafał Grochalski. – Należy jednak pamiętać, że właściciel lokalu musi poświęcić biznesowi dużo swojego czasu, by móc liczyć na satysfakcjonujące zyski.


Wydatek na firmę / Koszt zakupu kontenera marki razem z pełnym wyposażeniem to wydatek minimum 130 tys. zł.

POPULARNE NA FORUM

Catering się opłata?

Myślę, że jeśli postawisz na jakość posiłków, obsługę i mega organizację to tak jak np. warszawska wilgacatering.pl odniesiesz sukces. Ważne, na ile będziesz...

2 wypowiedzi
ostatnia 14.11.2019
Franczyza Ice and Roll/Cake and Roll

Witam! Czy ktoś z forumowiczów miał, lub ma styczność z franczyzą ze Sweet Gallery, chodzi mi głównie o koncept z przyczepą Ice and Roll/Cake and Roll. Chciałbym...

1 wypowiedzi
ostatnia 12.11.2019
MEET & FIT SLOW FOOD CZĘSTOCHOWA ZAMKNIĘTY

W Częstochowie już raczej też nie istnieje lokal pod logo MEET & FIT SLOW FOOD na stronie jeszcze "wisi" ale już ma nawet odłączony nr telefonu - zlikwidowany - czy coś...

1 wypowiedzi
ostatnia 08.11.2019
PIOTRKÓW TRYBUNALSKI MEET & FIT SLOW FOOD poszukujemy lokalu i w budwie

na stronie meet & fit slow food był Piotrków Trybunalski pisało najpierw poszukujemy lokalu później w budowie a teraz już zniknął nagle ciekawe czy pojawi się ponownie

1 wypowiedzi
ostatnia 08.11.2019
Zamknieło się już 13 LOKALI MEET & FIT SLOW FOOD

Taka liczba się już mniej więcej lokali z logo sieci MEET zamknęła - współczuje byłym franczyzobiorcą którzy włożyli w ten biznes grube tysiące złotych

1 wypowiedzi
ostatnia 06.11.2019
Zamkniete Lokale to MEET & FIT SLOW FOOD

Proszę droga redakcjo przywrócić mój pierwotny tytuł który brzmiał nie tylko zamknięte lokale ale ja to brzmi w/w tytule - jak to sami zmieniliście ingerując w mój...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.11.2019
Zamknięte lokale

Lokal prowadzony w Złotowie niski czynsz właściciel sam zasuwał 300 godzin z jednym pracownikiem i też zamknął biznes zgłoś się "DAREK" że cchesz otworzyć lokal...

32 wypowiedzi
ostatnia 02.11.2019
Zamknięte lokale

Mam pytanie do byłych franczyzobiorców. Czy może chodzi tu o lokalizację lokalu ? Może była nietrafiona ? Podajcie więcej szczegółów. Bo to że lokal się zamknął...

32 wypowiedzi
ostatnia 01.11.2019