Kurczak w sieci / W tej chwili pod szyldem Kurcze Pieczone działa 45 punktów.
Sobota
07.09.2019
Kurczak z rożna to specjalność konceptu Kurczę Pieczone. Mobilny kontener, potrzebny do prowadzenia biznesu, można kupić lub wydzierżawić.
 

Marka Kurczę Pieczone ma blisko ćwierć wieku doświadczenia na rynku gastronomicznym. W tej chwili pod jej szyldem działa 45 punktów, serwujących nie tylko kurczaka z rożna, ale też zestawy obiadowe, burgery i inne przekąski z mięsem drobiowym.
Punkty marki mają format kontenerów, ustawianych w ruchliwych punktach miast: na parkingach, przy centrach handlowych itp. 
– Pomagamy w znalezieniu odpowiedniej lokalizacji – mówi Rafał Grochalski, przedstawiciel konceptu Kurczę Pieczone.
Koszt zakupu kontenera razem z pełnym wyposażeniem to wydatek minimum 130 tys. zł. Jest też możliwość wynajmu. Miesięczny koszt najmu kontenera to 2,5 tys. zł, do tego jeszcze trzeba doliczyć wydatek na zakup sprzętu, w wysokości ok. 45 tys. zł. Wydatki na starcie, które należy jeszcze brać pod uwagę, to koszt montażu kontenera oraz kaucja za najem powierzchni.

Jednorazowa opłata za przystąpienie do sieci wynosi 10 tys. zł. 
– Pomagamy w załatwieniu spraw urzędowych, związanych z lokalizacją. Zapewniamy pomoc przy projektach technicznych i odbiorach Państwowej Inspekcji Sanitarnej, wspieramy w wykonaniu aranżacji punktu, w oparciu o nasze standardy. Kompleksowo szkolimy pracowników oraz przekazujemy franczyzobiorcy receptury dań – wylicza Rafał Grochalski. – Przekazujemy także procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta. Dostarczamy materiały reklamowe, przy czym nie pobieramy za nie stałej miesięcznej opłaty. Opłata ta zależna jest od ilości zamówionego materiału. Nasi franczyzobiorcy otrzymują również wyłączność terytorialną.
Miesięczna opłata franczyzowa to 5 proc. od obrotu ( ale minimum 1 tys. zł netto).

Część franczyzobiorców marki prowadzi po 2-3 punkty. Franczyzodawca oczekuje, że licencjobiorcy będą się osobiście angażować w prowadzenie placówek. U kandydatów mile widziane jest też doświadczenie w branży gastronomicznej. 
– Mobilne formaty gastronomiczne, jak kontenery czy przyczepy mają ogromną przewagę nad punktami stacjonarnymi. Nie jesteśmy „przywiązani” do miejsca, w razie potrzeby w każdej chwili możemy zmienić lokalizację – przekonuje Rafał Grochalski. – Należy jednak pamiętać, że właściciel lokalu musi poświęcić biznesowi dużo swojego czasu, by móc liczyć na satysfakcjonujące zyski.


Wydatek na firmę / Koszt zakupu kontenera marki razem z pełnym wyposażeniem to wydatek minimum 130 tys. zł.

POPULARNE NA FORUM

Zamkniete lokale to MEET & Fit slow Food

Ktoś zmienił nagłówek bez nazwy logo firmy jakie lokale się zamknęły w związku z tym przypominam jeszcze raz o tym - ciekawe czy ten mój komentarz zniknie szybko

1 wypowiedzi
ostatnia 15.09.2019
Metody na promocję restauracji - wymiana pomysłów

Strona www to podstawa aby myśleć poważnie o marketingu w internecie. W przypadku restauracji najlepiej jeśli będzie to strona z interaktywnym menu restauracji - czyli...

27 wypowiedzi
ostatnia 15.09.2019
Bobby Burger

Co myślicie o tej sieci warto ? Szumnie się ogłaszają otwierają lokale sprzedają akcje gdzieś wyczytałem ze 38 milionów obrotu mieli w zeszłym roku Ktoś ma/ miał...

1 wypowiedzi
ostatnia 11.09.2019
Burgery Neet & Fit Złotów

Żadna nowość, marża na poziomie sklepu spożywczego, produkty w cenie 20% większe niż ceny na rynku. Z chwile pozostałe lokale sie pozamykają. Ale właściciel piszę o...

2 wypowiedzi
ostatnia 06.09.2019
Burgery Neet & Fit Złotów

Z końcem sierpnia 2019 roku został zamknięty całkowicie lokal w Złotowie a szkoda bo to jeden z najstarszych lokali tej sieci to już jakieś 13 - 14 zamknięcia lokali...

2 wypowiedzi
ostatnia 31.08.2019
Zamknięte lokale

Szanowny Panie Włodzimierzu, Prosimy zamieszczać Pana kolejne komentarze dotyczące zamkniętych lokali M&F w tym wątku, a nie w innych dyskusjach. Powtarzające wypowiedzi...

29 wypowiedzi
ostatnia 21.08.2019
Zamknięte lokale

Zamknięte lokale to MEET & Fit Slow Food ktoś czyli cenzura wszysztko wzięła w jeden komentarz i napisała tylko zamkniete lokale czy strona franchising.pl działa na pewni...

29 wypowiedzi
ostatnia 20.08.2019
Kto może mieć McDonalda?

Wow, bardzo inspirująca historia. Też marzę o swoim MCD! Przy okazji dodam, że mi - roztargnionej dziewczynie też udało się wystartować z biznesem, tyle że mniejszym :)

1 wypowiedzi
ostatnia 18.08.2019