Food truck na cały rok
Punkty Cukrem i Solą sprzedają ciepłe przekąski, m.in. zapiekanki, frytki belgijskie, frytki z batatów, ziemniaki zakręcone, kanapki grillowane na ciepło, churrosy, kawy oraz koktajle owocowe.
- Ostatnio skupiliśmy się na dopracowaniu i poszerzeniu naszego menu – mówi Kamil Woźniak, franczyzodawca Cukrem i Solą. - Właśnie wprowadzamy nowe produkty, które wzbogacą naszą ofertę na sezon jesienno-zimowy. To burgery z szarpaną wołowiną oraz party boxy. Te ostatnie to świetna propozycja na imprezy czy spotkania towarzyskie. Zawierają przekąski w typie finger food. Przygotowujemy je na zamówienie, z dowozem lub odbiorem własnym. Dla food trucków na zimę to bardzo dobre rozwiązanie.
Ile na inwestycję?
Na razie Cukrem i Solą otwiera punkty w Warszawie i okolicach. W stolicy ma cztery własne, do tego jeden franczyzowy w Legionowie.
- Wkrótce jeden z naszych punktów własnych przekażemy w ręce franczyzobiorcy – zapowiada Kamil Woźniak.
Wszystkie punkty działają w formie przyczep gastronomicznych, ale marka umożliwia także otwarcie lokalu stacjonarnego.
- Właśnie takie otwarcie lokalu własnego mamy w planie na wiosnę przyszłego roku – dodaje franczyzodawca.
Wysokość inwestycji w lokal własny zależy od stanu technicznego lokalu. Franczyzodawca szacuje, że w przypadku pomieszczeń przystosowanych już do potrzeb gastronomii to 40-60 tys. zł. Jeśli natomiast licencjobiorca wybierze przyczepę gastronomiczną, jej koszt to ok. 82 tys. zł netto.
- Można jednak skorzystać z kredytu lub leasingu. Współpracujemy z firmami zajmującymi się pomocą w uzyskiwaniu finansowania zewnętrznego – podkreśla Kamil Woźniak.
Przyczepa pod klucz
Franczyzodawca nie pobiera wstępnej opłaty licencyjnej. Miesięczna opłata franczyzowa w przypadku przyczepy wynosi 500 zł netto, a przy lokalu stacjonarnym 850 zł netto. Franczyzobiorca otrzymuje obrandowaną i w pełni wyposażoną przyczepę gastronomiczną. W środku znajduje się m.in. piec konwekcyjny, frytownice, grill, maszyna do ziemniaka zakręconego, blender kielichowy, lodówki, zamrażalki. Przyczepy są też wyposażone w monitoring i klimatyzację. Potrzebują przyłącza prądu, więc licencjobiorca powinien wziąć to pod uwagę, wybierając lokalizację.
- Jeśli franczyzobiorca woli zlecić nam pozyskanie lokalizacji, możemy się tym oczywiście zająć. Jednak w takim przypadku pobieramy dodatkową opłatę w wysokości 1,5 proc. od miesięcznego obrotu – wyjaśnia Kamil Woźniak.
Cukrem i Solą chce się rozwijać zarówno w dużych, jak i małych miastach. Kandydaci na franczyzobiorców nie muszą mieć doświadczenia w gastronomii. Przejdą szkolenia przygotowujące do pracy, podobnie jak ich pracownicy.
WIZYTÓWKA CUKREM I SOLĄ
Sieć punktów gastronomicznych z fast foodem.
- 4 jednostki własne
- 1 placówka franczyzowa
- 2 formaty lokali

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Pączkarnie, w przeciwieństwie do lodziarni, nie działają sezonowo, dzięki czemu przynoszą zyski przez cały rok – podkreśla Wojciech Goduński, franczyzodawca Pączków Mamy.
Mykola i Yana Maksymiv od półtora roku prowadzą we Wrocławiu pizzerię Gruby Benek. Jak układa im się współpraca z franczyzodawcą?
Czy można przetestować biznes, a później w niego zainwestować?
W marcu marka Cukrem i Solą otwiera trzy nowe punkty franczyzowe. Ile trzeba zainwestować w przyczepę gastronomiczną pod tym szyldem?
Franczyzodawca Cukrem i Solą zapewnia, że jego koncept od pierwszego miesiąca przynosi zyski. Na czym polega ten biznes?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Firmy zarządzane przez przedstawicielki płci pięknej to coraz częstsze zjawisko. W jakich konceptach franczyzowych kobiety odnajdują się najlepiej?
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Wzory umów
Znane marki czy oryginalne pomysły biznesowe? O tym, które koncepty franczyzowe budzą największe zainteresowanie na polskim rynku przeczytasz w majowym numerze miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING".
Echa artykułu w Gazecie Wyborczej
POPULARNE NA FORUM
MEET & Fit slow Food
No właśnie poprzednie posty o Meet and Fit było wiele komentarzy jakimś cudem wszystko zniknęło natomiast komentarze o Boby Burger są do dzisiaj jak powinno być na...
MEET & Fit slow Food
Łucja116 znana z poprzednich postów o MEET & FIT to osoba z kręgu franczyzodawcy
MEET & Fit slow Food
Faktycznie nie ma co ukrywać, że w tej franczyzie Franczyzobiorca jest tylko i wyłącznie dawcą kapitału i nowym adresem na stronie www. Biznes kończy sie z długiem,...
MEET & Fit slow Food
Jestem zainteresowana dodatkowymi informacjami od osoby o nicku "franczyzobiorca". prosba o kontakt ze mna na lucja.elk@gmail.com Mysle ze mozemy sie wymienic ciekawymi...
Bobby Burger
Zabiorę głos bo mam tą nieprzyjemność znać ich pseudo Biznes Managera od otwarć M. Reczyńskiego... to oszust, który wcześniej pracował w firmie Żabka i stąd...
MEET & Fit slow Food
Tak prawda że tyle lokali się pozamykalo a stawiam że wręcz więcej ponieważ w Poznaniu były dwa lokale i też zniknęły ale to już ostatniego roku
MEET & Fit slow Food
Jeżeli będziecie próbowali otworzyć lokal sieci Meet & Fit Slow Food to bardzo mocno się zastanówcie jeszcze około dwa lata przed pandemią zamknęło się aż 15 lokali...
Franczyza lody wchodzić czy nie ?
Witam Myśle o otwarciu punktu mobilnego z lodami przy współpracy z firma U Lodziarzy , jak myślicie czy da się na tym zarobić ? Czy ktoś może współpracował z nimi ?