Zielono przez cały rok
Przedstawiciele Green Way zgodnie twierdzą, że zeszły rok należał do udanych. W styczniu otworzyli bar Green Way w Bielsku Białej, potem przyszła kolej na Jastrzębią Górę, Kopalino, Gdańsk, Łódź, Lublin i Olsztyn. W Polsce są już 22 miejsca, w której Green Way serwuje wegetariańskie jedzenie. Ponadto firmie udało się otworzyć pod marką Green Way Market kolejne sklepy ze zdrową żywnością – tym razem w Łodzi i w Warszawie.
W 2006 roku Green Way również zamierza się prężnie rozwijać. W styczniu planowane jest otwarcie baru Green Way w centrum handlowym Promenada w Warszawie, a oprócz tego franczyzodawca w pierwszym kwartale br. zamierza otworzyć również bary w Poznaniu, Gdańsku, Łodzi i Sosnowcu.
Wegetariański szaszłyk serwowany w barach Green Way
Podstawowe wymagania w stosunku do potencjalnego franczyzobiorcy sieci Green Way to posiadanie lokalu własnego lub dzierżawionego o powierzchni 80-160 m2 w dobrej lokalizacji oraz środków finansowych na aranżację lokalu i zakup wyposażenia, a także pozytywny stosunek do wegetarianizmu, oraz brak nałogów.
Aby otworzyć bar Green Way, trzeba liczyć się z wydatkiem 120-250 tys. zł. Kwota inwestycji zwiększa się proporcjonalnie do metrażu lokalu. Jak szacują przedstawiciele sieci od 30 do 50 proc. inwestycji pochłania remont lokalu, resztę trzeba wydać na wyposażenie oraz zaopatrzenie przed otwarciem. Opłata za przystąpienie do sieci wynosi 10 tys. zł lub 20 tys. zł jeżeli franczyzobiorca będzie chciał otworzyć bar w Warszawie. Franczyzowa opłata bieżąca to 1-4 proc. od obrotu. Na razie franczyzodawca nie pobiera opłat na fundusz marketingowy. Jednak gdy sieć będzie liczyła 30 barów (obecnie jest ich 22) franczyzobiorcy będą płacić 1 proc. od obrotu.
Info: Green WayZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...