Pierwsze lody przełamane

Pod logo Bonano działa 50 placówek, z których 4 należą do franczyzodawcy. Inwestycja w biznes wynosi 12 lub 34 tys. zł - w zależności od typu otwieranej lodziarni.
Poniedziałek
19.11.2012
Sezon na lody dobiegł już końca, ale właściciel Lodów Bonano znalazł sposób na przedłużenie okresu sprzedaży na cały rok.
 

- W ubiegłym roku rozpoczęliśmy prace nad nowym konceptem Lodowych Wysp, które miały pojawić się w centrach handlowych. Ich efekt możemy oglądać w Galerii Atrium Biała w Białymstoku, gdzie na początku listopada uruchomiliśmy pierwszą lodową wyspę. Taka forma sprzedaży powstała z myślą o wszystkich klientach, którzy nie mogą się doczekać kolejnego sezonu, żeby ponownie skosztować lodowych przysmaków – mówi Anna Kiryluk, manager ds. rozwoju sieci Lody Bonano.

Rozwojem sieci lodziarni zajmuje się firma Multi-Ice. Franczyzobiorca może rozpocząć współpracę z firmą na trzy sposoby: otwierając wyspę w centrum handlowym, uzupełniając lodami Bonano ofertę funkcjonującej już kawiarni, pizzerii, czy restauracji, lub otwierając pełnowymiarową lodziarnię. Firma nie pobiera za przystąpienie do sieci żadnych opłat, ale w miesiącach letnich franczyzobiorcy muszą płacić 600 zł opłaty franczyzowej.

Przyszły franczyzobiorca Bonano musi posiadać lokal o powierzchni 10-25 m2. Osoby zainteresowane uzupełnieniem prowadzonej już działalności gastronomicznej o sprzedaż lodów muszą wygospodarować w swoim lokalu ok. 3m2. Wyspy handlowe mają ok. 5 m2.

(mak)


Magdalena Krocz

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022