Restauracja z pikanterią

Nazwa Smaki PiriPiri pochodzi od gatunku papryki uprawianej w Afryce.
Spośród ponad 100 gastronomicznych systemów franczyzowych niewiele jest konceptów oferujących bliskowschodnią kuchnię. Wkrótce ma się to zmienić za sprawą Łukasza Piekarza, który we franczyzie chce rozwijać restauracje Piri Piri. Na razie działa lokal w Tarnowskich Górach, jednak właściciel marki, który posiada odpowiednie zaplecze logistyczne, ma ambitniejsze plany.
- Podpisaliśmy umowę współpracy z Pepsi. Międzynarodowy koncern polecił z kolei naszą firmę zarządowi portu lotniczego Pyrzowice w Katowicach, abyśmy zajęli się szkoleniem tamtejszego personelu w zakresie prowadzenia lokali gastronomicznych – mówi Łukasz Piekarz.
W Piri Piri klienci mogą zjeść nie tylko kebab, ale także dania kuchni meksykańskiej, na przykład tortille. Część menu przypomina znaną z McDonald’s strefę niskich cen, gdzie znajduje się oferta w atrakcyjnych cenach. Z firmą mogą nawiązać współpracę właściciele już działających restauracji. Priorytetem przy wyborze lokalu są trzy aspekty – przepływ ludzi przed lokalem, obecność konkurencji, zbiorowiska ludności w okolicy (mieszkańcy, pracownicy, uczniowie). Optymalna powierzchnia wynosi 50m2. - 300 osób przechodzących przed lokalem w ciągu godziny to bardzo dobry wynik – twierdzi Łukasz Piekarz.
Franczyzodawca nie pobiera opłaty wstępnej, przewiduje jednak 1 proc. opłaty bieżącej, liczonej z miesięcznego obrotu, na rzecz działań marketingowych. Ponadto zyski pochodzące ze współpracy z Pepsi będą przeznaczone na tzw. fundusz rozwojowy, pozwalający kredytować niektóre działania franczyzobiorców. Koszt inwestycji w bar Piri Piri wynosi ok. 40 tys. zł.
(dw)

ZOBACZ W KATALOGU
































































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Własna kawiarnia to marzenie wielu osób. Jak ją otworzyć we franczyzie? Licencję na kawiarnię lub cukiernię udostępnia dużo konceptów.
Cukrem i Solą otwiera nowy format. Oprócz food trucków i lokali stacjonarnych proponuje teraz franczyzobiorcom także wyspy handlowe.
Kebab stał się prawie daniem narodowym Polaków. Może więc być dobrym pomysłem na biznes. Co trzeba zrobić, żeby otworzyć i z sukcesem prowadzić kebabownię?
Diety pudełkowe cieszą się dużym zainteresowaniem Polaków. Nie jest to jednak dzisiaj łatwy biznes do prowadzenia.
Crazy Bubble otwiera miesięcznie średnio trzy nowe punkty. Coraz śmielej radzi sobie też za granicą.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Własna pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Warto jednak zajmować się produkcją pieczarek w większej liczbie pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Który biznes zarobi w nowym roku? Na to pytanie znajdziesz odpowiedź w grudniowym numerze miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING".
Od początku roku w ramach współpracy z siecią Żabka swoje biznesy otworzyło kilkuset nowych franczyzobiorców.
Czasy, gdy Polacy pili głównie wódkę już za nami, dzisiaj kupujemy coraz więcej alkoholi z wyższej półki. Dlatego franczyzobiorcy Al.Capone optymistycznie patrzą w przyszłość.
POPULARNE NA FORUM
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali
Dolci Sapori - Mniami
Jeżeli jesteś również poszkodowaną osobą przez tą firmę proszę o kontakt, do pozwu zbiorowego przeciwko tej firmie.
Dolci Sapori - Mniami
OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ FIRMĄ !!!! Jako były franczyzobiorca mogę potwierdzić, że firma nie jest w żaden sposób wiarygodna, rzetelna ani godna zaufania....
McDonalds opinie o franczyzie
Nowa lokalizacja w Jarosławiu na Podkarpaciu podbija wszelkie standardy. czas oczekiwania na realizację zamówienia przekracza pół godziny jedno zamówienie składa 3a...
MEET & Fit slow Food
No właśnie poprzednie posty o Meet and Fit było wiele komentarzy jakimś cudem wszystko zniknęło natomiast komentarze o Boby Burger są do dzisiaj jak powinno być na...
MEET & Fit slow Food
Łucja116 znana z poprzednich postów o MEET & FIT to osoba z kręgu franczyzodawcy
MEET & Fit slow Food
Faktycznie nie ma co ukrywać, że w tej franczyzie Franczyzobiorca jest tylko i wyłącznie dawcą kapitału i nowym adresem na stronie www. Biznes kończy sie z długiem,...
MEET & Fit slow Food
Jestem zainteresowana dodatkowymi informacjami od osoby o nicku "franczyzobiorca". prosba o kontakt ze mna na lucja.elk@gmail.com Mysle ze mozemy sie wymienic ciekawymi...