Rolują sushi, nie klientów

Koku Sushi oczekuje od franczyzobiorcy zaangażowania w biznes, dzięki któremu zwrot z inwestycji ma nastąpić po 6-8 miesiącach.
Niedziela
15.12.2013
Sushi nie uchodzi już za ekskluzywny typ jedzenia, dlatego Koku Sushi planuje otwarcia w mniejszych miastach.
 

Pierwsza restauracja Koku Sushi powstała 10 lat temu. Dzisiaj działają już trzy bary sushi – w Białymstoku, Ostrowie Wielkopolskim i Łomży, trzy następne mają powstać w 2014 roku. – Kilka lat temu miał miejsce boom na japońską kuchnię. Działo się to jednak w dużych miastach, dlatego dziś koncentrujemy się na mniejszych miejscowościach. Sushi nie uchodzi już za ekskluzywny typ jedzenia. Wprost przeciwnie, coraz częściej podchodzi się do niego jako do zdrowego fast foodu, jak jest to na Zachodzie – tłumaczy Urszula Olechno, współwłaścicielka.

Franczyzobiorca wybiera samodzielnie lokal o powierzchni 60-80 m2. Następnie jest on poddawany ocenie centrali pod kątem wysokości czynszu, położenia, w jaki sposób lokal można zaaranżować i ile osób może znaleźć w nim zatrudnienie. Przedsiębiorcy mogą także liczyć na wsparcie w zakresie podpisania umów z dostawcami mediów oraz otrzymania niezbędnych pozwoleń – od Sanepidu oraz straży pożarnej. Inwestycja w sushi bar wyniesie 70-120 tys. zł. Jego personel przejdzie szkolenie w którejś z działających już restauracji.

- Koku Sushi wraz z innymi zaprzyjaźnionymi sushi barami jest współtwórcą różnych inicjatyw kulinarnych, miedzy innymi Nocy Sushi, kiedy to klienci po dużo niższej cenie mogą spróbować pozycji z naszego menu. Osoby, które zdecydują się na współpracy z nami otrzymają kontakt do sprawdzonych dostawców, wytyczne dotyczące aranżacji lokalu oraz jego wyposażenia - dodaje Urszula Olechno.

(dw)


POPULARNE NA FORUM

Naleśnikarnia

Różnego typu meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej kupicie w http://jugema.com.pl/ Stoły robocze, urządzenia grzewcze, zlewy, szafy, regały i wiele innych. A...

6 wypowiedzi
ostatnia 19.11.2018
Gastronomia w szkole.

Witam, mój syn chodzi do szkoły Zawodowej na Ul.Gintrowskiego 38 w Warszawie, przyjrzałem się, że jest tak sklepik z żywnością. Zastanawiam się ile taka pani czy pan...

1 wypowiedzi
ostatnia 14.11.2018
Catering dietetyczny

Polecam catering dietetyczny bielsko-biała- szefowa to też instruktor sportów siłowych więc zna się na tym :)

3 wypowiedzi
ostatnia 09.11.2018
Piec do pizzy - jaki wybrać ?

Ja mam własny piec do pizzy i jestem zadowolona :D

58 wypowiedzi
ostatnia 09.11.2018
Piec do pizzy - jaki wybrać ?

Jeżeli już się kupuje wyposażenie do swojej pizzerii, to warto kupić solidny piec. Dobre jakościowo urządzenia w swoim asortymencie posiada firma Hendi. Niedrogie, a...

58 wypowiedzi
ostatnia 08.11.2018
Catering dietetyczny

Witam. Poszukuję franczyzy na catering dietetyczny ale nie interesuje mnie wersja gdy dostaję gotowe produkty . Mam wlasną firmę gastronomiczną i moge spokojnie sam o to...

3 wypowiedzi
ostatnia 08.11.2018
Catering dietetyczny

Cześć, ktoś z was korzysta z cateringu dietetycznego ? jakie macie wrażenia z korzystania z takiego rozwiązania ? bo chciałbym skorzystać z https://www.pureandfresh.pl/...

3 wypowiedzi
ostatnia 07.11.2018
Kawiarnie Cafe Nescafe

This article filled with so many useful information. Tha's why I needed to write you a very small remark so as to give many thanks once again for your spectacular things...

9 wypowiedzi
ostatnia 05.11.2018