Rolują sushi, nie klientów
Pierwsza restauracja Koku Sushi powstała 10 lat temu. Dzisiaj działają już trzy bary sushi – w Białymstoku, Ostrowie Wielkopolskim i Łomży, trzy następne mają powstać w 2014 roku. – Kilka lat temu miał miejsce boom na japońską kuchnię. Działo się to jednak w dużych miastach, dlatego dziś koncentrujemy się na mniejszych miejscowościach. Sushi nie uchodzi już za ekskluzywny typ jedzenia. Wprost przeciwnie, coraz częściej podchodzi się do niego jako do zdrowego fast foodu, jak jest to na Zachodzie – tłumaczy Urszula Olechno, współwłaścicielka.
Franczyzobiorca wybiera samodzielnie lokal o powierzchni 60-80 m2. Następnie jest on poddawany ocenie centrali pod kątem wysokości czynszu, położenia, w jaki sposób lokal można zaaranżować i ile osób może znaleźć w nim zatrudnienie. Przedsiębiorcy mogą także liczyć na wsparcie w zakresie podpisania umów z dostawcami mediów oraz otrzymania niezbędnych pozwoleń – od Sanepidu oraz straży pożarnej. Inwestycja w sushi bar wyniesie 70-120 tys. zł. Jego personel przejdzie szkolenie w którejś z działających już restauracji.
- Koku Sushi wraz z innymi zaprzyjaźnionymi sushi barami jest współtwórcą różnych inicjatyw kulinarnych, miedzy innymi Nocy Sushi, kiedy to klienci po dużo niższej cenie mogą spróbować pozycji z naszego menu. Osoby, które zdecydują się na współpracy z nami otrzymają kontakt do sprawdzonych dostawców, wytyczne dotyczące aranżacji lokalu oraz jego wyposażenia - dodaje Urszula Olechno.
(dw)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Popeyes pojawi się w Poznaniu, KOKU Sushi chwali się pierwszym półroczem, a Salad Story odświeża menu. Przegląd tygodnia 13-20 lipca.
W co zainwestować, aby dobrze zarobić – to pytanie nurtuje wielu z nas. Na jakie zarobki mamy szansę we franczyzie?
Moda na sushi wśród Polaków nie przemija. Jak otworzyć własny sushi-bar we franczyzie?
KOKU Sushi opracowało własną odpowiedź na wysoką inflację i wzrosty cen. M.in. dzięki temu miniony rok był dla sieci rekordowy pod względem sprzedaży.
Nowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Sprawdź, jakie pomysły na biznes są opisane w styczniowym wydaniu magazynu.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...