Grycan udzielił córkom licencji na biznes
- Z franczyzy nie rezygnujemy, ale nie jesteśmy jeszcze na nią przygotowani – powiedział właściciel Lodziarni Firmowych, Zbigniew Grycan podczas VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
Cytowany przez portalspozywczy.pl znany przedsiębiorca przypomniał, że wszystkie lokale pod szyldem Grycan zarządzane są przez centralę sieci. Lodziarni działa obecnie 130, a co roku przybywa kilkanaście nowych. Powstają one zarówno w galeriach, jak i przy głównych ulicach handlowych. Już od dłuższego czasu trwają prace nad ekspansją zagraniczną, o czym pisaliśmy na początku roku w artykule Grycan zmrozi Chiny.
Grycan pozostaje jedną z tych rodzimych marek gastronomicznych, które mimo zdobytej popularności i długiej historii nie zdecydowały się na rozwój przez franczyzę. Niewykluczone jednak, że to się zmieni. Jak twierdzi sam zainteresowany, sieć ma już dwóch franczyzobiorców.
- Moi franczyzobiorcy to Magda Grycan i Małgosia Grycan, moje córki. Założyły one swoje firmy, prowadzą działalność gospodarczą i od podszewki uczą się, jak prowadzić lokal. Uważam, że takie podejście jest najlepsze - mówił były właściciel Zielonej Budki na Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
Chętnym na otwarcie lodziarni pod szyldem Grycana pozostaje uzbroić się w cierpliwość. Tymczasem jednak mają oni możliwość wybrania konceptu franczyzowego z licznych ofert już dostępnych na tym rynku. Licencji na biznes udzielają między innymi takie marki, jak Carte d’Or Cafe, Lodolandia, a także Lody Gotti, Bonano czy Marsjano.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Zainspiruj się sukcesami i poznaj sprawdzone pomysły na biznes! Grudniowy numer „Własny Biznes FRANCHISING” pełen praktycznych porad i historii przedsiębiorców już w sprzedaży!
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
Otwórz drzwi do własnego biznesu! W sierpniowym numerze "Własny Biznes FRANCHISING" doradzamy, jaką firmę otworzyć przy budżecie 50, 100, 150 i 200 tys. zł. Znajdź pomysł na sukces i zainwestuj z głową!
Przepis na prowadzenie zyskownej lodziarni jest tak samo złożony, jak receptura lodów. Franczyzodawca Lodolandia & Kołacz na Okrągło dzieli się nim ze swoimi franczyzobiorcami.
Chcesz zarabiać w branży budowlanej? A może bliższy Ci jest rynek beauty i fitnessu? W czerwcowym numerze "Własny Biznes FRANCHISING" podpowiadamy, jaką firmę założyć, w którą franczyzę zainwestować, aby dobrze zarobić.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...