Telepizza testuje nowy koncept

Oferta Telepizzy w galeriach handlowych jest taka sama jak w tradycyjnych placówkach. Inny jest jednak sposób serwowania pizzy – w kawałku, do zjedzenia na wynos.
Wtorek
30.08.2016
Franczyzodawca otwiera własne placówki w centrach handlowych. Sprawdza czy koncept biznesowy dopasowany do strefy food court jest opłacalny.
 

– Interesują nas zarówno duże, jak i mniejsze centra handlowe, także w miastach, w których jesteśmy już obecni. Niedawno otworzyliśmy dwie pizzerie w systemie franczyzowym – w Galerii Victoria w Wałbrzychu i w Galerii Nowotarskiej  w Nowym Targu. Wkrótce w centrum handlowym, w Nowym Dworze Mazowieckim i Kaliszu powstaną kolejne dwie placówki, tym razem własne – mówi Leszek Nowak, menedżer ds. rozwoju sieci Telepizza Poland.

Telepizza ciągle poszukuje nowych lokalizacji, wychodząc naprzeciw potrzebom różnych konsumentów.
– Galerie handlowe to przede wszystkim miejsce zakupów, a posiłek jest tylko krótką przerwą w bieganiu po sklepach. Stąd pomysł mniejszego formatu placówek Telepizzy, dopasowanego do szybkiej obsługi klientów, którzy nie mają czasu na celebrowanie posiłku – mówi Leszek Nowak.

Oferta Telepizzy w galeriach handlowych jest taka sama jak w tradycyjnych placówkach. Inny jest jednak sposób serwowania pizzy – w kawałku, do zjedzenia na wynos.  

Placówki w nowym formacie, otwierane w strefach food court mają 50-60 m2. – Nigdy wcześniej nie otwieraliśmy tego typu punktów. Wolimy więc na początku zainwestować w punkty własne. Dzięki temu łatwiej nam będzie obserwować reakcję rynku na nowy koncept. Na razie wszystko idzie zgodnie z planem. Placówki w Wałbrzychu i  w Nowym Targu od początku funkcjonują bardzo dobrze. Myślę, że podobnie będzie w kolejnych lokalizacjach – mówi Leszek Nowak.  

Telepizza kontynuuje również rozwój sieci w tradycyjnym formacie. Niedawno pizzerie powstały w Ząbkach i w Białymstoku. Niebawem nastąpi otwarcie restauracji w Koszalinie i w Olkuszu. Hiszpańska sieć podpisała również umowy franczyzowe na kolejne punkty w: Zielonej Górze, w Kłodzku i w Łodzi.

 


doradca we franczyzie

POPULARNE NA FORUM

Piec do pizzy - jaki wybrać ?

Na polskim rynku ostatnio pojawiły się piece do pizzy z firmy Moretti Forni. Prawdziwy top topów pieców do pizzy. Dostępne są tutaj

29 wypowiedzi
ostatnia 28.12.2018
Da Grasso - opinie o franczyzie ?

BartS i jak zdecydowałeś się? Ja ciągle myślę od Dagrasso, ale też roważam Biesiadowo i New York Pizza Department. W te dwa pozostałe koncepty dużo niższe koszty...

2 wypowiedzi
ostatnia 22.12.2018
Da Grasso - opinie o franczyzie ?

Cześć, Zastanawiam się nad franczyzą Da Grasso, czy jakiś obecny franczyzobiorca mógłby się wypowiedzieć czy warto ? Jak współpraca z centralą ? Atmosfera tejże...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.11.2018
Gastronomia w szkole.

Witam, mój syn chodzi do szkoły Zawodowej na Ul.Gintrowskiego 38 w Warszawie, przyjrzałem się, że jest tak sklepik z żywnością. Zastanawiam się ile taka pani czy pan...

1 wypowiedzi
ostatnia 14.11.2018
Catering dietetyczny

Witam. Poszukuję franczyzy na catering dietetyczny ale nie interesuje mnie wersja gdy dostaję gotowe produkty . Mam wlasną firmę gastronomiczną i moge spokojnie sam o to...

1 wypowiedzi
ostatnia 08.11.2018
Mc Donald zamyka 174 restauracje

Przecież McDonald's to nie tylko burgery. My często tam się umawiamy na kawę.

9 wypowiedzi
ostatnia 31.10.2018
Jedzenie na zamówienie

My w sumie rzadko zamawiamy jedzenie. Wolimy sami gotować.

8 wypowiedzi
ostatnia 31.10.2018
Lodziarnie Lody Przygoda - ktoś współpracuje?

Nie polecam współpracy z Lody Przygoda. Jeśli nie chcesz stracić kasy, to uważaj na tych byznesmenuf.

9 wypowiedzi
ostatnia 02.10.2018