gastronomia

gastronomia | 13.03.2006

Sami Swoi - na swoim

Sieć restauracji Sami Swoi przechodzi na franczyzę. Partnerzy sieci będą prowadzić nie tylko nowe punkty, ale i już działające lokale.

gastronomia | 13.03.2006

Ptasia grypa nas nie przeraża

- rozmowa z Pawłem Łukaszem, specjalistą ds. rozwoju sieci franczyzowej Kurcze Pieczone.

gastronomia | 06.03.2006

Bilety kolejowe w barach McDonald’s

W poniedziałek rano przed barami McDonald’s w Niemczech ustawiały się długie kolejki. Byli to jednak niekoniecznie amatorzy hamburgerów i frytek - zainteresowanie wzbudziła promocyjna oferta... biletów kolejowych.

gastronomia | 06.03.2006

Kto zje Telepizzę?

Coraz więcej inwestorów kręci się wokół sieci pizzerii Telepizza. Wkrótce jej akcje mogą zniknąć z giełdy w Madrycie.

gastronomia | 01.03.2006

McDonald’s zamyka bary

Sieć barów szybkiej obsługi McDonald’s zaliczy do bilansu I kwartału odpis brutto 60 mln dolarów na zamknięcie 25 placówek na Wyspach Brytyjskich.

gastronomia | 28.02.2006

Chłopskie Jadło na razie bez franczyzy

Przedsiębiorcy, którzy chcieliby prowadzić restauracje Chłopskie Jadło muszą uzbroić się w cierpliwość. Firma wycofała się tymczasowo z planów rozwoju sieci restauracji poprzez franczyzę.

gastronomia | 24.02.2006

Burger King w ofercie publicznej

Po raz pierwszy w swojej 52-letniej historii Burger King Holdings, właściciel sieci restauracji szybkiej obsługi przygotowuje się do sprzedaży akcji na giełdzie nowojorskiej.

gastronomia | 23.02.2006

Green Way startuje z Centrum Zdrowych Stylów Życia

Pod koniec lutego Green Way uruchomi pierwsze w Polsce Centrum Zdrowych Stylów Życia. Będzie zlokalizowane w Gdańsku-Wrzeszczu przy ulicy Dmowskiego 11. Pod jednym dachem będzie znajdować się Bio-piekarnia, Bar Przystanek Zdrowia Green Way oraz sklep Green Way Market.

gastronomia | 23.02.2006

Inwazja kawowych sieci

Sieciowe kawiarnie podbijają Polskę. Lokują się w śródmieściach dużych miast. Bez nich nie obejdzie się już żadne nowe centrum handlowe.

gastronomia | 17.02.2006

Starbucks, wchodzi w dystrybucję filmową

Starbucks, sieć amerykańskich barów kawowych zamierza zaangażować się w promocję i dystrybucję kinową.

gastronomia | 16.02.2006

Nadchodzą lepsze czasy

- rozmowa z Fabianem Brachettą, przedstawicielem firmy Subway.

gastronomia | 07.02.2006

AmRest zaoferuje nowe sieci barów

Notowana na giełdzie spółka American Restaurants, zarządzająca siecią KFC i Pizza Hut, realizuje dwa nowe projekty gastronomiczne.

gastronomia | 06.02.2006

Więcej pizzy i hamburgerów

Wzrost zasobności, brak czasu i zmiana przyzwyczajeń - te czynniki sprawiają, że Polacy coraz więcej jadają poza domem. Najczęściej w barach szybkiej obsługi i restauracjach typu casual dinnig (średniej klasy z obsługą). Nasz rynek ma duże możliwości rozwoju - przyznają reprezentanci największych sieci fast-foodów.

gastronomia | 02.02.2006

Odwołany prezes Wilbo odszedł wcześniej

Jerzy Kunicki, prezes Wilbo (odwołany przez radę nadzorczą), sam zrezygnował ze stanowiska. Miał odejść z końcem marca, ale nie pracuje już od wczoraj. Firma poszukuje kupców na lokale po Pesca Barach.

gastronomia | 16.01.2006

McDonald’s zapowiada wzrost w Chinach

Po roku posuchy w Chinach, światowy gigant w branży fast foodów zapowiada zwiększenie sprzedaży.

gastronomia | 11.01.2006

Zielono przez cały rok

W zeszłym roku Green Way otworzył siedem barów – w sumie w całym kraju jest ich 22. Na tym przedstawiciele sieci nie poprzestają. W połowie stycznia zaplanowali otwarcie kolejnego, już czwartego baru w stolicy. Będzie się mieścił w centrum handlowym Promenada.

gastronomia | 04.01.2006

Koniec marzeń o wielkiej sieci

Miała być sieć składająca się z 40-50 barów rybnych. Powstało pięć, ale niebawem też znikną. Zarząd Wilbo, giełdowej spółki zajmującej się przetwórstwem rybnym, podjął od dawna oczekiwaną decyzję o zaprzestaniu działalności przez sieć barów rybnych Pesca Bar.

gastronomia | 02.01.2006

Value meal powraca

Po kilku latach inwestowania w coraz bardziej wyszukane menu, amerykańskie sieci fast foodów powracają do idei "value meal" – taniego posiłku.

gastronomia | 27.12.2005

A-Petit stawia na franczyzę

Rozbudowa sieci do 10-15 lokali w Warszawie oraz otwarcie co najmniej 30 lokali franczyzowych w największych miastach Polski - to plany sieci barów kanapkowych A-Petit na najbliższe 4-5 lat.

gastronomia | 26.12.2005

Pierwsze franczyzowe Leśne Runo

Leśne Runo otworzyło w połowie listopada pierwszą franczyzową restaurację. Jest zlokalizowana w miejscowości Kajew koło Krośniewic przy stacji paliw Delfin.

  pierwsza
  poprzednia
71
72
74
75

ZOBACZ W KATALOGU

Anjuna Ice Pops
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
Bon Apetito
Bosko Lody Produkcji Własnej
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chilli Mili Crispy Chicken & Chill
Chinkalnia Restauracja Gruzińska
Churrożercy.pl
Ciacho bez cukru
Coffeeloffee
Comparello Bello
Crazy Bubble
Crazy Corn
Cudo Vegan Sushi
Cukrem i Solą
Da Grasso
Dobra Pączkarnia
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Donuterie
Drewno i Ogień
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Pizza American Style
Falla
Falla Wrap
Felix Chicken
Fit&Food
Fit Cake
Fit Food Service - Catering Dietetyczny
Frentzza – Pizza & Friends
Gruby Benek
Jabeerwocky® Craft Beer
Japanos
Jenn’s Burger & More
Koku Sushi
Kotlet w Bułce
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kurcze Pieczone
Little Caesars Pizza
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Marsjano
Los Chupitos
Lviv Handmade Chocolate
Makarun
McDonald’s
Meet & Fit – Slow Food
Meron
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mr Hamburger
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Olio
Panda Ramen
Papa John’s Pizza
Picburger
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Piramid Pizza
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzerianocna.pl
Pizzeria Stopiątka
Pyszna Zupka
Setka Restauracja Polska
SiGelato
So! Coffee
Speedy Romano
Stava - niezawodne dowozy
Steiku Haoss
Stodola Kebap & Grill
Strefa Disco
Subway
Sushi Bistro
Sushi Royal
Sushi World
Telepizza
The William Wallace whisky bar & restaurant
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Western Chicken
Western Tortilla
ZajeBISTRO
Zdrowa Krowa
Zjedz