gastronomia

gastronomia | 05.05.2010

Bioway walczy o zieloną stronę mocy

Sieć restauracji wegetariańskich sadzi drzewa i zbiera zużyte baterie.

gastronomia | 04.05.2010

Sfinks kończy rok stratą

Przychody operatora sieci Sphinx, Wook i Chłopskie Jadło w 2009 roku wyniosły 173,5 mln zł. Strata netto wyniosła jednak ponad 65 mln zł.

gastronomia | 03.05.2010

Jest miejsce na kolejne Pizzerie

- O franczyzobiorcach, konkurencji i budowie sieci franczyzowych pizzerii opowiada Adam Bućko, właściciel marki Metropizza.

gastronomia | 30.04.2010

Lody w galerii i na ulicy

Sieć lodziarni Grycan będzie otwierać placówki również poza galeriami handlowymi.

gastronomia | 28.04.2010

Dzisiaj otwarcia, jutro biesiada

Sieć pizzerii Biesadowo ma już 46 punktów franczyzowych.

gastronomia | 14.04.2010

Zmiany w Sfinksie

Już niedługo obok tradycyjnych Sphinxów i Wooków pojawią się restauracje szybkiej obsługi, łódzka spółka zamierza też rozwijać swoją sieć poza Polską. Wszystkim będzie kierować nowa prezes zarządu Mariola Krawiec-Rzeszotek.

gastronomia | 09.04.2010

Lody na wiosnę

Sieć lodziarni Lody Gotti otworzy kolejne placówki.

gastronomia | 09.04.2010

Polskie hot dogi idą na Słowację

New York Hot Dog rozpoczyna ekspansję zagraniczną. Na pierwszy ogień pójdą nasi południowi sąsiedzi, później przyjdzie czas na północ.

gastronomia | 07.04.2010

Sushi Bar Nigiri planuje kolejne otwarcia

Sieć restauracji powiększyła się o siedem placówek w 2009 roku.

gastronomia | 25.03.2010

10 razy Solo Pizza

Sieć pizzerii uruchomiła w galerii handlowej Port Łódź kolejną franczyzową restaurację.

gastronomia | 17.03.2010

Czwarty Multifood STP już niebawem

Sieć gastronomiczna w tym tygodniu powiększy się o kolejny lokal franczyzowy.

gastronomia | 03.03.2010

Pierwsze Stopiątki już otwarte

Startuje nowa sieć franczyzowych pizzerii. Właściciele planują rozwój przede wszystkim w mniejszych miejscowościach.

gastronomia | 27.02.2010

Branża gastronomiczna nie chudnie w kryzysie

Spowolnienie gospodarcze, obecne od prawie dwóch lat, odbiło się na koniunkturze w wielu segmentach rynku.

gastronomia | 24.02.2010

Ruszył Green Way w Rzeszowie

Bar został otwarty 16 lutego i już w pierwszym tygodniu działalności zanotował satysfakcjonujące wyniki sprzedaży - przekonują Katarzyna i Rafał Mucha, właściciele placówki.

gastronomia | 12.02.2010

Greco podpisuje kolejne umowy

Nowa restauracja Greco już niedługo zostanie otwarta w Bydgoszczy.

gastronomia | 10.02.2010

W 2010 przybędzie minipiekarni Fornetti

Spółka chce otwierać 12 punktów w miesiącu.

gastronomia | 10.02.2010

60 do końca roku

Biesiadowo realizuje plany rozwoju. Nowe pizzerie pojawiły się w czterech kolejnych miastach.

gastronomia | 08.02.2010

W gastronomii jest pole do popisu

- mówi Dariusz Szastok, właściciel sieci pizzerii La Primera.

gastronomia | 05.02.2010

Wars dotrzymał słowa

Spółka, zgodnie z zeszłorocznymi zapowiedziami, uruchomiła pierwszą stacjonarną restaurację.

gastronomia | 01.02.2010

Przejęcie Da Grasso dopiero w lecie

Sfinks podpisał aneks do przedwstępnej umowy zakupu Da Grasso. Zgodnie z nowymi ustaleniami przejęcie 100 proc. udziałów w sieci pizzerii nastąpi 31 lipca tego roku.

  pierwsza
  poprzednia
71
72
74
75
następna  
ostatnia