gastronomia

Bioway walczy o zieloną stronę mocy
Sieć restauracji wegetariańskich sadzi drzewa i zbiera zużyte baterie.

Sfinks kończy rok stratą
Przychody operatora sieci Sphinx, Wook i Chłopskie Jadło w 2009 roku wyniosły 173,5 mln zł. Strata netto wyniosła jednak ponad 65 mln zł.

Jest miejsce na kolejne Pizzerie
- O franczyzobiorcach, konkurencji i budowie sieci franczyzowych pizzerii opowiada Adam Bućko, właściciel marki Metropizza.

Lody w galerii i na ulicy
Sieć lodziarni Grycan będzie otwierać placówki również poza galeriami handlowymi.

Dzisiaj otwarcia, jutro biesiada
Sieć pizzerii Biesadowo ma już 46 punktów franczyzowych.

Zmiany w Sfinksie
Już niedługo obok tradycyjnych Sphinxów i Wooków pojawią się restauracje szybkiej obsługi, łódzka spółka zamierza też rozwijać swoją sieć poza Polską. Wszystkim będzie kierować nowa prezes zarządu Mariola Krawiec-Rzeszotek.

Lody na wiosnę
Sieć lodziarni Lody Gotti otworzy kolejne placówki.

Polskie hot dogi idą na Słowację
New York Hot Dog rozpoczyna ekspansję zagraniczną. Na pierwszy ogień pójdą nasi południowi sąsiedzi, później przyjdzie czas na północ.

Sushi Bar Nigiri planuje kolejne otwarcia
Sieć restauracji powiększyła się o siedem placówek w 2009 roku.

10 razy Solo Pizza
Sieć pizzerii uruchomiła w galerii handlowej Port Łódź kolejną franczyzową restaurację.

Czwarty Multifood STP już niebawem
Sieć gastronomiczna w tym tygodniu powiększy się o kolejny lokal franczyzowy.

Pierwsze Stopiątki już otwarte
Startuje nowa sieć franczyzowych pizzerii. Właściciele planują rozwój przede wszystkim w mniejszych miejscowościach.

Branża gastronomiczna nie chudnie w kryzysie
Spowolnienie gospodarcze, obecne od prawie dwóch lat, odbiło się na koniunkturze w wielu segmentach rynku.

Ruszył Green Way w Rzeszowie
Bar został otwarty 16 lutego i już w pierwszym tygodniu działalności zanotował satysfakcjonujące wyniki sprzedaży - przekonują Katarzyna i Rafał Mucha, właściciele placówki.

Greco podpisuje kolejne umowy
Nowa restauracja Greco już niedługo zostanie otwarta w Bydgoszczy.

W 2010 przybędzie minipiekarni Fornetti
Spółka chce otwierać 12 punktów w miesiącu.

60 do końca roku
Biesiadowo realizuje plany rozwoju. Nowe pizzerie pojawiły się w czterech kolejnych miastach.

W gastronomii jest pole do popisu
- mówi Dariusz Szastok, właściciel sieci pizzerii La Primera.

Wars dotrzymał słowa
Spółka, zgodnie z zeszłorocznymi zapowiedziami, uruchomiła pierwszą stacjonarną restaurację.

Przejęcie Da Grasso dopiero w lecie
Sfinks podpisał aneks do przedwstępnej umowy zakupu Da Grasso. Zgodnie z nowymi ustaleniami przejęcie 100 proc. udziałów w sieci pizzerii nastąpi 31 lipca tego roku.
ZOBACZ W KATALOGU




















































































