gastronomia

Na wiosnę przybędzie naleśników
Sieć Nasz Naleśnik powiększa się o kolejne placówki. Pierwsze otwarcia nastąpią już w lutym.

Dwa debiuty
Spółka Ibiza Ice Cafe chce rozwijać się we franczyzie dzięki środkom pozyskanym z emisji akcji na rynku NewConnect.

Bary wegetariańskie na licencji
W najbliższych latach Bioway zamierza skupić się na otwieraniu placówek w ramach franczyzy.

Dobry rok dla sieci Subway
Polacy coraz chętniej jedzą w barach Subway. Potwierdza to wzrost obrotów całej sieci oraz wartość zakupów pojedynczych klientów.

Kolejna restauracja otwarta
Podróżujący drogą pomiędzy Bydgoszczą a Koronowem, od stycznia mogą zatrzymać się w nowej restauracji Leśne Runo.

Dominium rusza na podbój
Sieć pizzerii rozważa wejście na rynek rosyjski i ukraiński.

POF coraz liczniejszy
Polska Organizacja Franczyzodawców ma nowego członka, spółkę Fornetti, rozwijającą sieć minipierkarni.

Sałatkowa inwestycja
O rosnącej popularności zdrowej żywności opowiada Jagna Badurowicz z Salad Story.

Udany rok fast foodów
Burger King podwoił liczbę restauracji w Polsce w 2009 roku, a McDonald’s otworzył 17 nowych placówek.

Dominium Pizza umacnia pozycję w Warszawie
Pod koniec grudnia otwarta została kolejna restauracji Dominium Pizza w Warszawie.

Leśne Runo na plusie
Sieć restauracji przydrożnych, należąca do spółki Towarzystwo Przyjaciół Polskiej Kuchni, kończy rok 2009 na plusie.

10 restauracji na wiosnę
Zarząd sieci Sfinks ogłosił plan otwarć na najbliższe pół roku.

Wiosna pod znakiem kawy
Sieć Cafe Club planuje w przyszłym roku otworzyć co najmniej pięć nowych kawiarni.

AmRest pozbywa się marek Fresh Point i Rodeo Drive
Spółka chce skupić się na rozwoju Starbucks i Burger King.

Dyrektor na własnym
Jacek Cabaj zamienił służbowy samochód i dyrektorski gabinet na pizzerię Telepizzy na warszawskich Bielanach.

Gastronomię czeka świetlana przyszłość
- mówi Marcin Pertkiewicz, specjalista ds. rozwoju sieci American Chinese Food.

Lody na siódemkę
Sieć Lody Gotti zamyka bieżący rok z siedmioma placówkami.

Presto trafia w dziesiątkę
Kuchnia włoska w Olkuszu.

Eksportowa gastronomia
Coraz więcej polskich franczyzowych sieci gastronomicznych rozwija się za granicą.

Crazy Piramid Pizza już w Polsce
Operator Biesiadowa wprowadza na polski rynek nową markę gastronomiczną.
ZOBACZ W KATALOGU




















































































