19.06.2007

Pieczywem na zdrowie

Firma Natural SA, do której należą Bio-Piekarnie ze zdrowym pieczywem, planuje nowe otwarcia punktów sprzedaży.

Obecnie w Polsce działają trzy Bio-Piekarnie: jedna w Gdańsku i dwie w Gdyni. Do końca roku sieć planuje otwarcie od 6 do 10 kolejnych punktów, również w systemie franczyzowym.

Jedna z trzech Bio-Piekarni

Kapitał, jakim powinien dysponować potencjalny licencjobiorca, waha się od 80 do 200 tys. zł, w zależności od miejsca i wielkości lokalu. Sieć zapewnia dostawę produktów do sprzedaży, szkolenia, pomoc w doborze lokalizacji i zatrudnianiu pracowników. Ponadto opracowuje projekt wnętrza i wskazuje wykonawców wyposażenia charakterystycznego dla sieci.

W ofercie Bio-Piekarni znajdują się m.in. chleb na zakwasie (wypiekany według tradycyjnej metody), chleb żytni wieloziarnisty, bułeczki z ziarnem oraz babeczki marchwiowe. Poza pieczywem klienci mogą liczyć na ciasta, m.in. tort orzechowy i sernik z migdałami.

(mdk)

Udostępnij artykuł

Komentarze na forum

0

Maciej Krzysztoszek

dziennikarz
Napisz do autora