Solo Pizza poza Łodzią
W lokalu skosztować będzie można wszystkich rodzajów pizzy z Solo Pizza, a także placków zamówionych wg. własnej kompozycji.
– W Piotrkowie nie zabraknie też sałatek, które na rynku łódzkim cieszą się dużym powodzeniem – mówi Beata Bednarek, właścicielka sieci Pizzerii Solo. - Warto tu nadmienić, że sałatki od niedawna również można samemu komponować. Pomysł ten spodobał się naszym klientom i z pewnością zastosujemy to rozwiązanie również w Piotrkowie – dodaje.
Oprócz pizzy i sałatek w menu Solo Pizzy pojawią się kebaby.
– Stawiamy teraz na centra handlowe, bo to doskonała lokalizacja dla małej gastronomi, do której należą nasze pizzerie – mówi Anna Owczarek, PR & marketing manager Solo Pizza. - W przyszłym roku planujemy otwarcie kolejnych placówek też w centrach handlowych.
Piotrkowskie Solo jest siódmym lokalem należącym do sieci. Firma działa na rynku od 1994 roku i poszukuje kolejnych osób zainteresowanych otwarciem własnej pizzerii na terenie całego kraju. Pierwszym lokalem, jaki powstał i istnieje do dziś jest pizzeria przy ulicy Piotrkowskiej – w centrum wieczornej rozrywki Łodzian.
- Przeszło pięcioletnia obecność na rynku gastronomicznym pozwoliła nam zdobyć wiedzę i doświadczenie, a także wypracować procedury i standardy prowadzenia pizzerii, z których obecnie mogą korzystać nasi franczyzobiorcy - mówi Beata Bednarek.
Część lokali Solo jest własnością Beaty Bednarek, część zaś prowadzona jest przez franczyzobiorców w ramach rozwijanego przez firmę systemu franczyzowego, który daje zainteresowanym możliwość poprowadzenia własnej pizzerii pod marką Solo Pizza.
Franczyzodawca zapewnia dostęp do know-how (począwszy od procesu technologicznego, szkoleń, wskazówek dotyczących lokalizacji, wyposażenia i wystroju restauracji po materiały promocyjne), a także stałą pomoc i wsparcie ze strony wykwalifikowanego personelu franczyzodawcy przez cały okres współpracy.
– Cieszymy się, iż wychodzimy poza Łódź – mówi Anna Owczarek. – Piotrków Trybunalski to jedno z większych miast województwa łódzkiego i mamy nadzieję, że wkrótce nasze lokale pojawią się w kolejnych miejscach regionu. W przyszłym roku planujemy również otwarcie lokali w innych miastach w całej Polsce.
(agaka)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali