Bioway walczy o zieloną stronę mocy
Sieć Bioway, od stycznia rozwijająca się przez franczyzę, chce zwrócić uwagę klientów na konieczność ochrony środowiska naturalnego. W kwietniu przyłączyła się do promocji akcji ekologicznej „Drzewko za oponę”, podczas której w zamian za przekazanie zużytych opon do miejsc zbiórek kierowcy otrzymywali sadzonki drzew. Od niedawna w barach Bioway można też zostawić zużyte baterie, które należą do odpadów niebezpiecznych i wymagają utylizacji.
Jeszcze w marcu, z okazji Dnia Kobiet gdański punkt Bioway zorganizował akcję oddawania krwi. Krwiodawcy mogli regenerować siły przy zdrowym obiedzie i kawie. Jak mówi właściciel restauracji, Przemysław Ciernioch, prowadzone przez Bioway akcje mają na celu popularyzować świadomy sposób odżywiania.
- Bioway powstał z myślą o tych, dla których hasło „Jestem tym, co spożywam” to nie tylko slogan. Po fazie zauroczenia produktami typu fast-food, konsumenci są coraz bardziej świadomi ich negatywnego wpływu na nasze zdrowie – mówi Ciernioch. - Ci z nas, którzy przez dłuższy czas stołowali się w tego typu miejscach, zapewne zauważyli, że kochanego ciałka jest nieco więcej, a samopoczucie nie zawsze dobre. Zgodnie z naszą misją chcemy informować i dawać wybór - dla dłuższego życia o wyższej wartości.
Jak dotąd powstały dwie jednostki własne sieci oraz jedna franczyzowa. Obecnie trwają poszukiwania nowych lokalizacji w miastach liczących min. 80 tys. mieszkańców. Franczyzobiorca przystępujący do sieci powinien dysponować lokalem o powierzchni powyżej 150 m2 w centrum miasta oraz kapitałem w wysokości około 300 tys. zł.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali