Elementem charakterystycznym nowego lokalu Domino’s Pizza jest „pizza theatre” – duże okno, znajdujące się wewnątrz pizzerii, przez które można obserwować cały proces przygotowywania pizzy.
Poniedziałek
20.06.2011
W Warszawie została otwarta druga w Polsce Domino’s Pizza.
 

Domino's Pizza powróciła do Polski ponad trzy miesiące temu po dziewięciu latach nieobecności na naszym rynku. Pierwsza placówka powstała na warszawskim Mokotowie przy ulicy Bukowińskiej. Wysoki obrót w ciągu pierwszych trzech miesięcy działalności świadczy o tym, że lokal cieszy się popularnością w okolicy. Druga pizzeria pojawiła się przy al. Jana Pawła II. Otwarcia kolejnych lokali Domino’s Pizza planowane są na warszawskim Ursynowie i Mokotowie.

- Kolejna, trzecia pizzeria jest już prawie gotowa, a wkrótce rozpoczną się prace nad czwartym lokalem. Jest mi również miło poinformować, że nasz pierwszy lokal przy ul. Bukowińskiej niedawno otrzymał ocenę pięciu gwiazdek, przyznaną przez naszego międzynarodowego franczyzodawcę – mówi Peter Shaw, dyrektor zarządzający DP Poland PLC, firmy rozwijającej sieć w Polsce.

Właścicielem licencji masterfranczyzowej Domino's Pizza na Polskę jest DP Polska SA. Plan rozwoju sieci przewiduje otwarcie w Warszawie 12 pizzerii do końca 2011 roku i kolejnych 15 do końca roku 2012. Dalsze plany, na skalę krajową, które nie wykluczają rozwoju przez franczyzę, przewidują otwarcie łącznie 65 lokali do końca 2014 roku.

W ramach sieci działa ponad 9,3 tys. punktów zlokalizowanych na ponad 65 rynkach, z czego blisko 2 tys. to punkty franczyzowe. Domino's Pizza dostarcza dziennie milion sztuk pizzy na całym świecie. W ofercie Domino’s Pizza, oprócz pizzy, znaleźć można również dodatki, takie jak skrzydełka z kurczaka, serowe paluszki chlebowe, sałatki, desery i zimne napoje. Klienci mogą również sami skomponować i zamówić pizzę według własnego pomysłu. Zamówienia można składać zarówno telefonicznie, przez internet lub bezpośrednio w lokalu.

(boa)


Bolesław Adamiec
dziennikarz