Nowy image na koszt firmy

Większość wydatków związanych z rebrandingiem poniosła spółka, a franczyzobiorcy jedynie w niewielkim stopniu partycypowali w kosztach prac remontowych.
Niedziela
29.07.2012
Sfinks zakończył rebranding Chłopskiego Jadła. I sam za niego zapłacił.
 

Poszerzenie grupy docelowej restauracji o klientów z segmentu casual, bardziej wyrazista identyfikacja wizualna, a także wzrost rozpoznawalności marki Chłopskie Jadło – takimi argumentami w lutym zarząd Sfinksa uzasadniał decyzję o rozpoczęciu rebrandingu jednej ze swoich sieci. Proces odświeżania placówek miał zakończyć się w czerwcu.

- Po naszej stronie wszystkie prace związane z rebrandingiem Chłopskiego Jadła zostały przeprowadzone zgodnie z planem. Jedynie w dwóch restauracjach, ze względu na uzgodnienia urzędowe, musieliśmy dostosować termin do wymagań zewnętrznych, jednak i tam do końca lipca prace zostaną zakończone. W maju ruszyła też nowa strona internetowa Chłopskiego Jadła – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinska.

W ramach zmian w Chłopskim Jadle pojawiły się szyldy z nowym logo i inne elementy zewnętrznego oznakowania restauracji. Oprócz tego przeprowadzone zostały niewielkie prace remontowe polegające na zmianie kolorystyki wewnątrz lokali i m.in. wyeksponowaniu nowego motywu przewodniego, czyli czerwonej kury.

- Łączne wydatki na te cele zamknęły się w kwocie kilkudziesięciu tysięcy złotych. Większość wydatków związanych z rebrandingiem poniosła spółka, a franczyzobiorcy jedynie w niewielkim stopniu partycypowali w kosztach prac remontowych – mówi Dorota Cacek.

Sfinks Polska zarządza 114 restauracjami, w tym siecią 96 restauracji Sphinx (segment casual dining) zlokalizowanych w całej Polsce i za granicą, 9 restauracjami Chłopskie Jadło (segment premium) i 9 restauracjami WOOK (segment casual dining).

(gum)


POPULARNE NA FORUM

Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018