Sphinx i Chłopskie Jadło z bogatszym menu

Organizowane centralnie promocje muszą obowiązywać we wszystkich restauracjach w sieciach należących do Sfinks Polska. Franczyzobiorcy są więc zobowiązani do ich wprowadzania
Czwartek
08.11.2012
Franczyzobiorcy mają tydzień na wprowadzenie zmian, które pomogą im wygenerować wyższe przychody.
 

Sphinx i Chłopskie Jadło – sieci restauracji zarządzane przez Sfinks Polska – 5 listopada wprowadziły nowe propozycje kulinarne. W menu Sphinxa zagości schabowy i smażona dorada, w Chłopskim Jadle również pojawi się wkładka z ofertą dań pod nazwą „Zima za pasem, dania z wypasem”. Promocje potrwają do końca grudnia.
- Mamy nadzieję, że nowe propozycje przypadną do gustu klientom i ułatwią zmierzenie się z nadchodzącymi niskimi temperaturami – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska.

Kuszenie klientów promocjami i odświeżonym menu to naturalny zabieg w biznesie gastronomicznym. Jednak w przypadku sieci franczyzowych ich wprowadzenie nie ogranicza się do przygotowania nowych przepisów przez centralę, ale zależy też od ich wdrożenia w placówkach partnerów.

- Nasza oferta, za wyjątkiem niektórych pozycji z menu alkoholi, jest taka sama w całej sieci. Oznacza to, że organizowane centralnie promocje muszą obowiązywać we wszystkich restauracjach – franczyzobiorcy są więc zobowiązani do ich wprowadzania - mówi Dorota Cacek.

Restauratorzy marek należących do Sfinksa, zarówno prowadzący lokale własne sieci, jak i franczyzowe, mają zazwyczaj co najmniej tydzień na przygotowania do wprowadzenia nowej oferty.

- Centrala zapewnia szczegółowe wytyczne na temat promocji, jej zasad, cennika, receptur dań itd. oraz szkolenia dla kucharzy dotyczące nowo wprowadzanych dań. Oprócz tego menedżerowie i franczyzobiorcy dostają przygotowane przez centralę materiały marketingowe. Najczęściej są to wkładki do menu, ale też plakaty, ulotki, wkładki do tablestandów czy potykaczy – w zależności od danej promocji i skali kampanii marketingowej – tłumaczy szefowa sieci.

(gum)


POPULARNE NA FORUM

Hand Roll Tsuru Sushi co myślicie ?

Witam czy ktoś miał styczności z tym konceptem ?Ktos prowadzi taki punkt ?Lub posiada jakieś spostrzeżenia po spotkaniu z przedstawicielami tego konceptu ?

1 wypowiedzi
ostatnia 21.06.2018
Catering się opłata?

Słyszałem że catering okolicznościowy poznań jest rozwiązaniem niezwykle wygodnym, w sam raz dla zabieganych - nie trzeba robić zakupów ani gotować, otrzymujemy...

3 wypowiedzi
ostatnia 14.06.2018
Catering się opłata?

Pewnie że opłaca się prowadzić firmę cateringową, Mam znajomego który prowadzi, firmę Nelson - Catering & Events i mają bardzo dużo zamówień , na co dzień jak i...

3 wypowiedzi
ostatnia 13.06.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Lokalizacja jest bardzo ważna moim zdaniem, często widać że restauracje czy trucki z jedzeniem gdy stoją w słabym miejscu to mają mały ruch. Ostatnio w centrum...

3 wypowiedzi
ostatnia 13.06.2018
Jedzenie na zamówienie

Sprawdź sobie Pure&Fresh - catering dietetyczny, diety pudełkowe, dieta na życzenie. No ogólnie są świetni, jedzenie jest wręcz przepyszne. Biorę od nich pełną dietę...

21 wypowiedzi
ostatnia 11.06.2018
Catering się opłata?

Witam serdecznie. Od pewnego czasu już pracuję jako kucharz w firmie cateringowej Weranda - catering poznań . Rozmyślam nad założeniem własnej działalności właśnie w...

3 wypowiedzi
ostatnia 11.06.2018
McDonalds opinie o franczyzie

McDonald robi bardzo dobrą kawę. To im trzeba przyznać. ______________________ Praca licencjacka z marketingu

2 wypowiedzi
ostatnia 08.06.2018
Wynajem kelnerów

To może być bardzo dobra opcja biznesowa. _______________ Marketing

3 wypowiedzi
ostatnia 08.06.2018