Kolejna placówka Dr Bardadyn Salad & Cocktail Bar zostanie wkrótce otwarta w Bytomiu. W przygotowaniu są kolejne bary w Warszawie, a także Wrocławiu, Gdańsku, Lublinie i innych miastach - mówi Aleksandra Urbańska, menedżer ds. franczyzy sieci Dr Bardadyn Salad & Cocktail Bar.
Poniedziałek
14.01.2013
Nawet globalne sieci fast food wprowadzają do oferty zdrowe produkty, które Polacy kupują coraz chętniej - mówi Aleksandra Urbańska, Dr Bardadyn Salad & Cocktail Bar.
 

Styczeń to czas noworocznych postanowień – często również tych dotyczących zrzucenia zbędnych kilogramów i zmiany trybu życia na zdrowszy. Czy odbija się to na sprzedaży w punktach Dr Bardadyn Salad & Cocktail Bar?
Ruch w naszych barach zwiększa się już w okresie przedświątecznym, ponieważ wśród klientów odwiedzających wówczas centra handlowe jest coraz więcej osób, które nawet w tym gorączkowym okresie nie zapominają o zdrowym odżywianiu. Poza tym nasze produkty - sałatki, panini, tortille i cenione od lat naturalne koktajle nie tylko doskonale wpływają na stan zdrowia, ale są przede wszystkim smaczne. Faktem jest jednak, że noworoczne postanowienia wyraźnie wpływają na wzrost sprzedaży w naszych barach. Jest to moment, w którym staramy się zmienić styl życia na lepszy, bardziej świadomy i zdrowszy, lub po prostu pragniemy schudnąć po świątecznym obżarstwie.

Czy Polacy wykazują rosnącą świadomość w zakresie zdrowego żywienia? W foodcourtach często obserwuje się sytuację, w której do fast-foodowych marek ustawiają się kolejki, a w pozostałe punkty raczej nie narzekają na nadmiar klientów. Czy to się z czasem zmieni?
Tendencja jest bardzo wyraźna, co dostrzegają także fast-foodowi potentaci wprowadzając do swojego menu coraz więcej zdrowych produktów i starając się zmieniać swój wizerunek na bardziej prozdrowotny. Rzeczywiście największe kolejki są przed punktami wielkich międzynarodowych firm, ale jako nowa marka w tym towarzystwie absolutnie nie mamy powodów do narzekań. Podstawą naszego sukcesu jest lojalność klientów, którzy już po pierwszej wizycie w naszym barze przekonują się do walorów smakowych i efektów zdrowotnych produktów Dr Bardadyn i wracają, a także propagują naszą propozycję zdrowego stylu życia w swoim otoczeniu. Sprzyja temu jej kompleksowość. Poza dostępnymi na miejscu świeżymi sałatkami, kanapkami i koktajlami w naszych barach można zamawiać dostawy gotowych diet do domu lub biura, które od kilku lat są przez nas realizowane w usłudze cateringu dietetycznego w największych miastach kraju. W barach można uzyskać informacje o organizowanych przez nas wczasach odchudzających i profesjonalnych jadłospisach, które umożliwiają kontynuację wybranej diety, na przykład odchudzającej, w domu. Oferujemy materiały edukacyjne na temat zdrowego odżywiania w postaci ulotek i interesujących prezentacji na zainstalowanych w naszych barach ekranach. Dostępne są także w sprzedaży bestsellerowe książki Dr Marka Bardadyna, na których opiera się cała nasza oferta.

Marka Dr Bardadyn Salad & Cocktail Bar to nie tylko biznes, ale i określony styl życia. Czy w związku z tym zwracacie uwagę, czy franczyzobiorcy mają podobne poglądy na kwestie związane ze sposobem odżywiania? Czym charakteryzuje się wymarzony franczyzobiorca marki?
Formalnie nie stawiamy takiego wymogu, ale dotychczas tak się składa, że wszyscy nasi franczyzobiorcy mogą być reklamą swoich barów. Jedni dzięki temu, że widać iż od dawna dbają o własną sylwetkę i zdrowie, inni bo dzięki spotkaniu z nami postanowili zmienić swój styl życia na zdrowszy i obecnie mogą już pochwalić się przed swoimi klientami efektami stosowania naszej diety i produktów. Nasz wymarzony franczyzobiorca to właśnie osoba, której cele biznesowe łączą się z zainteresowaniami i chęcią propagowania zdrowego stylu życia.

Pod koniec ubiegłego roku Dr Bardadyn Salad & Cocktail Bar powiększył sieć o dwa bary i liczy ich obecnie cztery. Ile otwarć planowanych jest w 2013 roku i gdzie można się ich spodziewać?
Kolejny lokal zostanie wkrótce otwarty w Bytomiu. W przygotowaniu są kolejne: w Warszawie, Wrocławiu, Gdańsku, Lublinie. Bardzo poważnie podchodzimy do każdego kolejnego otwarcia starając się zapewnić najwyższe standardy jakości, dlatego nie spieszymy się zbytnio i jeśli w 2013 roku otworzymy w Polsce pięć lokali, to będziemy zadowoleni. Mamy też konkretne plany rozwoju sieci w innych krajach gdzie metoda Dr Bardadyna jest najbardziej popularna, ale ze szczegółami na ten temat zaczekajmy do czasu uruchomienia pierwszego zagranicznego punktu Dr Bardadyn Salad & Cocktail Bar.

Rozmawiał (gum)


ZOBACZ W KATALOGU

7th Street - Bar&Grill
A.Blikle
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
CoffeeFeel
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Columbus Coffee
Cools
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Kiełbaskowo
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Los Tacos
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meat & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niko Spaghetti Bar
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Dominium
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Sbarro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zapieksownia
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Z ogórem czy bez?

POPULARNE NA FORUM

Otwieramy kebab

Jeśli szukasz sprawdzonego sprzętu kuchennego, czy również innych elementów wyposażenia a nawet chemii profesjonalnej to sprawdź koniecznie GastroNet24. Pomimo ogromnego...

12 wypowiedzi
ostatnia 19.07.2018
Otwieramy kebab

The good prices and the great variety of homedepot.com/survey products characterize the franchises and branches of the store. The monthly online catalog offers discounts and...

12 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2018
Otwieramy kebab

The good prices and the great variety of homedepot.com/survey products characterize the franchises and branches of the store. The monthly online catalog offers discounts and...

12 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2018
Otwieramy kebab

The good prices and the great variety of homedepot.com/survey products characterize the franchises and branches of the store. The monthly online catalog offers discounts and...

12 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2018
Lody idą w Polskę

Świetny pomysł, mam nadzieje, że takie lody znajdą się również w http://wadowice.biz

1 wypowiedzi
ostatnia 13.07.2018
Yerba MaTe

Cześć, mam pytanie o słynną Yerbe, czy ktoś z was pije może na forum sobie ? znalazłem fajny sklep https://ymt24.pl/ w którym mają wszystko co potrzebne do Yerba MaTe...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.07.2018
Bar z kanapkami

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.07.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Na pewno musi to być coś co można zjeść szybko i będzie pyszne :) _________________________________________ warzywa marynowane - http://rogowski.net.pl/warzywa-marynowane/

42 wypowiedzi
ostatnia 01.07.2018