Polska franczyza z niemiecką kiełbasą

Wurst Kiosk Wagen w lecie był obecny na większości muzycznych festiwali w Polsce.
Bernard Rucel, zarządzający siecią Wurst Kiosk
Poniedziałek
14.10.2013
Moda na uliczne jedzenie zachęca do rozwijania gastronomicznych pomysłów na biznes. Wurst Kiosk podąża za trendami.
 

Gastronomia, podobnie jak wiele innych biznesów, ulega różnego rodzaju modom. Po modzie na lokale sushi, punkty z tajską herbatką bąbelkową, przywędrowała nad Wisłę moda na „uliczne jedzenie” w postaci budek rozstawionych w mieście oraz foodtrucków, czyli małej gastronomii na kółkach. Najczęściej w punktach ulicznej gastronomii sprzedawane są burgery, ale można też skosztować innych przysmaków, jak chociażby niemieckie kiełbaski, których sprzedażą zajmuje się Wurst Kiosk.

- Pierwszy Wurst Kiosk otworzyliśmy w Warszawie tuż przed Euro 2012, a nasz asortyment był skierowany głównie do głodnych sportu i kiełbasek kibiców. Chcieliśmy wprowadzić do warszawskiej gastronomii ulicznej kiełbaski, które są znane i doceniane w całych Niemczech i chyba nam się to udało, bo po ponad roku obecności na rynku nasza sieć liczy 3 punkty własne i 3 franczyzowe. Mamy też Wurst Kiosk Wagen, który w lecie był obecny na większości muzycznych festiwali w Polsce – mówi Bernard Rucel, zarządzający siecią Wurst Kiosk.

Wkrótce zostanie uruchomiony czwarty lokal franczyzowy, który obsłuży pierwszych klientów już w listopadzie. Właściciele sieci szukają też kolejnych partnerów, którzy poprowadzą Wurst Kioski m.in. w Krakowie i Poznaniu.

Franczyzobiorcy najczęściej samodzielnie szukają lokalu, w którym zostanie otwarty Wurst Kiosk. Centrala zapewnia swoim partnerom wsparcie techniczne, pomoc w zaprojektowaniu lokalu oraz zakupie wyposażenia gastronomicznego. Wurst Kiosk szkoli pracowników franczyzobiorcy i zapewnia im także stroje firmowe. Również centrala odpowiada za zakup surowców i produktów. Całość inwestycji powinna zamknąć się w kwocie 30 tys. zł. Opłata za przystąpienie do sieci wynosi 1 tys. zł, a opłata miesięczna to 200 zł.

- Dbamy o promocję naszej sieci, dzięki temu budujemy wśród naszych klientów markę i zyskujemy większy rozgłos. Jednym ze sposobów promocji są tygodnie tematyczne, np. w październiku nasi klienci będą mogli spróbować austriackich kiełbasek – mówi Bernard Rucel.

(mak)


ZOBACZ W KATALOGU

7th Street - Bar&Grill
A.Blikle
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
CoffeeFeel
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Columbus Coffee
Cools
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Frankie’s
Fresh Gelato
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Kiełbaskowo
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Los Tacos
Mad Box
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meat & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niko Spaghetti Bar
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Dominium
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Sztuka Maka
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zapieksownia
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Z ogórem czy bez?

POPULARNE NA FORUM

Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018