Poszukujemy franczyzobiorców, którym mamy do zaoferowania zmodyfikowany i ulepszony system współpracy.
Anna Krajewska, franczyzodawczyni Salad Story
Niedziela
11.09.2016
Polacy coraz bardziej zwracają uwagę na jakość jedzenia. Wkrótce nasze lokale będą mogły z powodzeniem działać również w mniejszych miastach – uważa Anna Krajewska z Salad Story.
 

Wiosną zapowiadała pani, że do 2022 roku sieć Salad Story będzie liczyć 70 lokali. Jak idzie otwieranie nowych placówek?
Podtrzymuję te zapowiedzi. Właśnie otworzyliśmy nowy lokal w warszawskim Wola Parku. Mamy już podpisane umowy najmu na dwa kolejne, w Warszawie i Wrocławiu. Finalizujemy następne cztery umowy. To wszystko nasze lokale własne, które na razie chcemy koncentrować w Warszawie i Wrocławiu, choć nie wykluczamy, że i w innych dużych miastach będziemy się rozwijać przez nasze własne otwarcia. Jednocześnie jednak poszukujemy franczyzobiorców, którym mamy do zaoferowania zmodyfikowany i ulepszony system współpracy. Pracowaliśmy nad nim przez ostatnie miesiące. Zmieniamy schemat wsparcia dla franczyzobiorców, dając im m.in. więcej narzędzi do kontrolowania firmy i działań marketingowych. Chcemy teraz mocno promować nasz system, m.in. poprzez udział w najbliższych Targach Franczyza.

Do tej pory główny nacisk położony był na rozwój lokali w galeriach handlowych. Czy coś się zmieni?
W tej chwili jako marka sieciowa dominujemy na rynku galerii handlowych. Ale w Warszawie mamy też pięć punktów w lokalizacjach przyulicznych i właśnie ten format chcemy teraz rozwijać poza stolicą. To będą miejsca gdzie serowować będziemy głównie lunche, zlokalizowane w ruchliwej okolicy, w pobliżu biurowców, tam, gdzie jest duży przepływ ludzi. Póki co widzimy nasz rozwój głównie w dużych miastach. Jednak polski krajobraz gastronomiczny się zmienia. Konsumenci coraz bardziej zwracają uwagę na jakość jedzenia. Za jakiś czas nasze lokale będą z powodzeniem mogły działać również w mniejszych miastach. Trzymamy rękę na pulsie.

Z jaką inwestycją powinien się liczyć wasz franczyzobiorca?
Przewidywana kwota inwestycji, potrzebna do otwarcia punktu Salad Story, to 300-500 tys. zł. Opłata wstępna wynosi 30 tys. zł. Wysokość opłat miesięcznych będzie ustalana progowo, w zależności od wysokości osiąganych obrotów.

Rozmawiała Monika Wojniak-Żyłowska


ZOBACZ W KATALOGU

7th Street - Bar&Grill
A.Blikle
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
CoffeeFeel
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Columbus Coffee
Cools
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Frankie’s
Fresh Gelato
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Kiełbaskowo
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Los Tacos
Mad Box
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meat & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niko Spaghetti Bar
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Dominium
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Sztuka Maka
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zapieksownia
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Z ogórem czy bez?

POPULARNE NA FORUM

Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018