A.Blikle

A.Blikle
Informacje o systemie franczyzowym
Opis systemu franczyzowego

A.Blikle to najbardziej rozpoznawalna marka cukiernicza i jednocześnie najstarsza cukiernia w Polsce. Firma została założona w 1869 przez Antoniego Kazimierza Bliklego i od dnia powstania jej flagowy lokal mieści się przy ul. Nowy Świat 35 w Warszawie. Od blisko 150 lat A. Blikle słynie z wyrobu znanych w całym kraju pączków, luksusowych ciast, ciastek i tortów. Oferta marki ciągle się rozwija i aktualnie obejmuje również naturalne lody, wyroby czekoladowe i inne słodycze oraz zimne i gorące napoje. Na szczególną uwagę zasługuje wyjątkowa mieszanka kawy przygotowana specjalnie dla A.Blikle. 

Sprawdzone receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, dbałość o smak, zapach i wygląd wyrobów w połączeniu z ręczna pracą naszych mistrzów cukierniczych dają w efekcie wyjątkowo smaczne i doceniane przez kolejne pokolenia klientów produkty. Produkty A.Blikle są nie tylko smaczne, ale i zdrowe ponieważ robimy wszystko, aby wykorzystywać jedynie naturalne składniki.

Jednostki własne

27 m.in.: 

  • Warszawa, ul. Nowy Świat 35,
  • Warszawa, C.H. Wola Park, ul. Górczewska 124,
  • Warszawa, C.H. Arkadia, Al. Jana Pawła II 82,
  • Łódź, C.H. Manufaktura, ul. Drewnowska 58,
  • Poznań, Poznań City Center, ul. Matyi 2,
  • Katowice, CH Silesia, ul. Chorzowska 107.
Jednostki franczyzowe

2

Zdjęcie punktu systemu
Blikle na Nowym Świecie
Informacje dla franczyzobiorcy
Wsparcie dla franczyzobiorcy
  • Prowadzenie biznesu pod szyldem rozpoznawalnej i cenionej marki; 
  • Szeroki i atrakcyjny portfel produktowy;
  • Niezapomniany smak i najwyższa jakość produktów od blisko 150 lat;
  • Sprawdzony format i dopracowany standard wystroju cukierni; 
  • Wsparcie w procesie poszukiwania i adaptacji lokalu; 
  • Obsługę marki przez profesjonalny zespół marketingowy;
  • Wspólną działalność wizerunkową i promocyjną dla całej sieci;
  • Jednolitą organizację zasad sprzedaży oraz obsługi klienta;
  • Szkolenia i bieżące wsparcie operacyjne; 
  • Atrakcyjne materiały marketingowe;
  • Wyłączność terytorialną; 
  • Brak opłat za licencję i niskie opłaty bieżące.

 

Przewidywana suma inwestycji

Przybliżona kwota inwestycji to 200-350 tys. złotych (zależna od wielu czynników, takich jak lokalizacja, wielkości lokalu, stanu wyjściowego lokalu).

Podstawowe wymagania sieci
  • Osoba fizyczna lub prawna z osobistym zaangażowaniem w prowadzenie cukierni,
  • Lokal własny lub wynajmowany o powierzchni od 40 do 80 m2 - w zależności od miasta, położenia i formatu cukierni. W przypadku braku lokalu oferujemy wsparcie w poszukiwaniu,
  • Miasto powyżej 150 tys. mieszkańców. 

Szukamy placówek franczyzowych w następujących miastach :

  • Warszawa i okolice 
  • Katowice i okolice
  • Kraków 
  • Częstochowa 
  • Łódź
  • Poznań 
  • Wrocław
  • Toruń 
  • Bydgoszcz 
  • Trójmiasto
Informacje o franczyzodawcy
A.Blikle Sp. z o.o.
ul. Domaniewska 39, budynek Nefryt, 02-672 Warszawa
661 115 118
franczyza@blikle.pl
www.blikle.pl
Osoba do kontaktu dla kandydatów

Michał Wólczyński 

 

Dowiedz się więcej
Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do franczyzodawcy.
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
Jeżeli widzisz poniższe pole to pozostaw je puste.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.